Arafat a anunțat: vârful coronavirus va fi atins de Paște! Simultan,...

Arafat a anunțat: vârful coronavirus va fi atins de Paște! Simultan, ministrul Sănătății combătea coranavirusul la restaurant.

0 103


Pentru că președintele, premierul și ministrul sănătății duhnesc a incompetență, secretarul de stat la Ministerul de Interne, Raed Arafat, a anunțat, duminică, că ,,vârful” infecțiilor de coronavirus va fi atins în România de Paște. Amintim ca Paștele Ortodox va fi in acest an 19 aprilie .
Șeful departamentului Situații de Urgență din cadrul MAI a mai precizat că, după o perioadă de ,,acalmie”, virusul va reveni la sfârșitul toamnei anului 2020. ,,Studiile arată că în perioada Paștelui va fi un vârf de cazuri de coronavirus, apoi el începe să scadă și se întoarce în noiembrie”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.


Secretarul de stat la Ministerul de Interne a adăugat că această prognoză reprezintă ,,o părere științifică”. Raed Arafat a precizat că românii din Italia care vor să revină în țară de Paște nu pot fi opriți s-o facă, însă se vor înăspri controalele la frontiere. „Nu ai cum să-i oprești pe cei din Italia să plece spre România. Să nu se înțeleagă că ne dezicem de românii din diaspora, dar dacă sunt oameni infectați și asimptomatici, vin în țară și se autoizolează cu rudele la domiciliu, ei își expun familiile la ceea ce este în altă țară. În acest caz, ar începe să se infecteze oamenii între ei, fără să fi călătorit. Atunci vom avea răspândire susținută în interiorul comunității”. a spus Raed Arafat.


Acesta a adăugat: ,,La nivelul granițelor se vor înăspri măsurile de securitate, pentru că riscăm ca, de exemplu, un autocar să lase persoane în mai multe județ și să ne trezim cu o răspândire în zone foarte largi”.

Ministrul Sănătății ,,lupta de la restaurant cu coronavirusul”!


În timp ce Raed Arafat sau Alexandru Rafila comunicau populației măsurile pentru lupta împotriva coronavirusului și lucrau în cadrul Comitetului Național pentru Situații Speciale de Urgență, ministrul Sănătății, Victor Costache, era de negăsit. Surse politice au explicat că în acest weekend, Costache a fost greu de găsit, conform stiri pe surse.

Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob a identificat și motivul: sâmbătă seara, Victor Costache petrecea la restaurantul Isoletta. ,,Mici confuzii guvernamentale: simbata seara, sistemul sanitar combătea coronavirusul cu izoleta, iar ministrul Sănătății (la pachet cu cel al Culturii) combătea de zor la ”Isoletta”…Cu cîteva ore inainte se anuntase primul caz in Bucuresti, deci merita sărbătorit…”, scrie Bogdan Tiberiu Iacob.
I.Rinder

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.