Aproape un sfert dintre angajatii Primariei Brasov vor fi concediati in 2010

Aproape un sfert dintre angajatii Primariei Brasov vor fi concediati in 2010

0 57

O parte dintre angajatii Primariei Brasov incep noul an de munca sub auspicii nu tocmai bune. Nu mai putin de 20% dintre acestia sunt amenintati cu pierderea locului de munca in 2010, pentru a reduce cheltuielile care sunt din ce in ce mai mari o data cu noului val de scumpiri ce se apropie.
Anul trecut, glontul a trecut pe la urechea angajatilor primariei, dar niciunul nu a fost atins, intrucat nu s-a facut nicio disponibilizare. In 2010, insa, multi dintre acestia vor fi concediati, astfel incat tensiunea din Primaria Brasov se simte deja.
Reorganizarea organigramei priveste concedierea, in primul rand, a angajatilor mai in varsta, adica a celor care au deja pensie sau care indeplinesc conditiile de pensionare.
Liderul de sindicat al Primariei Brasov, Carmen Schiopu, a declarat ca angajatii nu au fost deloc de acord cu aceasta decizie.
Pe de alta parte, conducerea primariei sustine ca sunt directii unde sunt prea multi angajati. Activitatile respective pot fi facute de mai putine persoane.
Primarul Brasovului, George Scripcaru a declarat, citat de Adevarul: „la serviciul salubrizare sunt 15 inspectori. Practic, Primaria plateste doua firme de salubrizare, dar si alti 15 oameni care verifica daca firmele isi fac treaba.”
In 2010 primaria nu va mai face angajari decat in situatii extraordinare. In acest moment, in institutie lucreaza peste 350 de functionari si personal contractual.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.