Aproape toți elevii din județul Brașov, prezență fizică în școli, începând de...

Aproape toți elevii din județul Brașov, prezență fizică în școli, începând de luni; tot de luni, vor fi folosite și primele teste de salivă, în județ

1 51

Conform deciziei Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, doar patru unități de învățământ din județul Brașov vor funcționa în regim online, începând de luni, 6 decembrie. Restul de 420 de unități de învățământ din județ, vor funcționa cu prezența fizică a elevilor. „Unitățile de învățământ preuniversitar din județul Brașov vor putea să reînceapă cursurile cu prezență fizică a doua zi după ce rata de incidență cumulată a cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 din unitatea administrativ-teritorială respectivă a coborât sub pragul de 3/1000. În această situație, consiliile de administrație ale unităților de învățământ preuniversitar din județul Brașov emit hotărâri privind reluarea cursurilor cu prezență fizică prin raportare la rata de incidență, cu informarea Inspectoratului Școlar Județean Brașov”, se arată în Hotărârea nr. 224/03.12.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov Totodată, primele teste de salivă la copii vor fi folosite la Brașov începând tot de luni. Părerile legate de folosirea acestor teste sunt controversate. Mai mult, sunt părinți care nu vor să-și asume această responsabilitate. Mulți părinți și profesori nu acceptă situația, așa încât nu se știe cum se va desfășura operațiunea de distribuție a testelor și, mai ales, ce va implica asta. Testele rapide pe bază de salivă sunt distribuite în fiecare instituție de învățământ, de către Ministerul Sănătății, prin inspectoratele școlare.

D.D.

COMENTARII

  1. Prezenta ‘mai mult decat fizica’ a masinilor profesorilor si altor „stapani” in curtile institutiilor de invatamant, parcate „ca la masa acasa”, intereseaza pe cineva? Am vazut chiar cate 8 automobile parcate pe domeniul statului. Capusele de stat, ceva actiune?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.