Aproape festival medieval la Brasov

Aproape festival medieval la Brasov

0 166

Primul festival medieval organizat la Brasov, care se desfasoara in perioada 29-1 mai, in incinta Cetatii Brasovului, Turnirul Armelor Cavaleresti, a avut parte de o audienta scazuta in prima zi de desfasurare. La inaugurare, nu s-au adunat decat 150 de persoane.


La ora 11.00, organizatorii planificasera un asediu al Cetatii? si care s-a transformat intr-un mars fortat pana in cetate, facut pe jos de „cavaleri” si „domnite”.


?


Acestia au trecut rapid prin multime si au patruns in cetate, lasandu-i pe cei cativa zeci de curiosi sa se inghesuie la poarta pentru a plati biletele de intrare, care au costat 3 lei. In interior, o domnita medievala a incercat sa intretina atmosfera invartind doua bile pe-o sfoara.


In momentul in care au incercat sa le adreseze cateva cuvinte spectatorilor, organizatorii evenimentului (organizatia Ordinului Cavalerilor Cetatii Barsei, societatea Aro Pallace si Primaria Brasov) au fost interogati de cei prezenti, care le-au reprosat slaba organizare.


Din cele patru foisoare ale cetatii, doua au fost ocupate de terase, unul de cavaleri (care ii invatau pe vizitatori cum se lupta cu sabia), si unul de o „vrajitoare” care ar fi trebuit sa rosteasca blesteme, dar care a fugit atunci cand i s-a si cerut sa spuna niste blesteme. Festivalul Turnirul Armelor Cavaleresti se va incheia pe 1 mai.


M.O.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.