Aproape de momentul – fara ROVINIETA!

Aproape de momentul – fara ROVINIETA!

0 62

Transportatorii rutieri au ajuns marti la un acord de principiu cu Ministerul Economiei si cu cel al Transporturilor privind eliminarea rovinietei – a declarat, dupa discutiile presedintele Federatiei Operatorilor Romani de Transport, Augustin Hagiu.
Daca nimic nu se va schimba intre timp saptamana viitoare ar urma sa fie semnat si un protocol in acest sens.
„Ministerul de Finante si-a aratat deschiderea pentru varianta propusa de noi, urmand ca luni, impreuna cu ministrul Orban, sa stabilim exact modalitatea in care se va aplica aceasta solicitare” a declarat Augustin Hagiu.
Toate argumentele prezentate de reprezentantii Federatiei Operatorilor Romani de Transport au dus la concluzia ca rovinieta ar trebui sa fie scoasa, urmand ca taxa de drum sa fie colectata din pretul carburantului, unde se afla in momentul de fata ascunsa sub forma de acciza.
Dupa evaluarile specialistilor nivelul de incasare ar creste cu mai multe zeci de procente. Daca anul trecut s-au incasat 130 de milioane de euro, pentru anul acesta CNADR-ul si-a propus sa incaseze 240 de milioane de euro.
Toti participantii la intalnire au fost de acord ca incasarea directa din taxa de drum, din pretul carburantului. Calculele arata ca s-ar ajunge la incasari de peste 2 miliarde si jumatate de euro.

Vlad T.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.