Apologia RĂULUI din BASARABIA, de la origini până în prezent!!

Apologia RĂULUI din BASARABIA, de la origini până în prezent!!

0 587

Pacea de la București din 1812 a fost un Tratat de pace semnat pe 16 mai 1812, între Imperiul Rus și Imperiul Otoman, la încheierea războiului ruso-turc din 1806-1812. Tratatul avea 16 articole publice şi două articole secrete .Prin articolele 4 şi 5, Imperiul Otoman „ceda” Imperiului Rus un teritoriu de 45.630 km2, cu 482.630 de locuitori, cinci cetăţi, 17 oraşe şi 695 de sate (conform cu recensământul ordonat in BASARABIA de autorităţile ţariste în 1817). Au trecut în componența Imperiului Rus ținuturile Hotin, Soroca, Orhei, Lăpuşna, Greceni, Hotărniceni, Codru, Tighina, Cârligătura, Fălciu, partea răsăriteană a ținutului Iaşilor şi Bugeacul. Autoritățile țariste au denumit, în 1813, noua regiune ocupată „Bessarabia”. Dar Actul de anexare a Basarabiei de către Imperiul Rus a fost unul fraudulos, deoarece încălca practica internaţională, cu toate normele de drept existente la moment.Fraudulos ca orice alt act comis împotriva noastră de atunci.Caci ce legatura ,decat o ocupatia samavolnica, aveau turcii in Tara Moldovei lui Stefan,sa o cedeze Imperiului Rus?! Trebuie să știm de când a început răul, pentru a ști cum să-l îndreptăm: Si sa nu uitam in veci: la 16 mai 1812 ne-au separat pentru prima dată! 

Pentru că nu te poți întreba de ce trăiești într-un stat fără justiție, cu sărăcie și lipsit de perspective, iar singura ta explicație să fie faptul că politicienii sunt corupți. NU, explicații sunt mult mai profunde si vin din aceste umilitoare vasalitati si stapaniri straine !!.

Statul de astăzi – Republica  Moldova – este parte dintr-un stat al neamului nostru, neam care se întinde de la Tisa până la Nistru și dincolo… Statul de astăzi, Republica Moldova, are la origini grave momente frauduloase provocate de alții cum e RAPTUL BASARABIEI din 1812 sau OCUPAȚIA SOVIETICĂ din 28 iunie 1940. Statul R. Moldova a fost creat ca o reacție la despărțirea de imperiul răului – Imperiul Sovietic. Fraudele continuă și în ziua de azi și le fac alții, tot din acele colțuri de lume, pentru că nu cred că cei care citesc acest articol au furat miliardul de la Banca de Economii a R. Moldova sau au fost implicați în vânzarea aeroportului…

Se fura la Chisinau, mai rau ca la Bucuresti! Trebuie să înțelegem că, fiind singur pe lume, acest stat nu poate rezista, din raționamente identitare, geo-politice, economice, sociale și culturale:
– O clasă politică devotată statului Republica Moldova nu poate exista niciodată pentru că omul este atașat nu de o formă statală trecătoare, ci omul este atașat de neamul său și de interesele neamului său. Ori, în aceste momente de cumpănă la nivel internațional, avem interesul de a fi uniți pentru a ne putea apăra. Asteptam sa ne apare fratele mai mare! Dar el poate?
– Un stat neutru intre Prut si Nistru este o aberație pe care numai propaganda rusească o poate inocula în mintea oamenilor. Pe lumea asta nu există state neutre, Elveția, exceptia mult-propagată este o convenție mondială pentru sistemul bancar. Statul R. Moldova nu este în acest moment unul neutru pentru că are pe teritoriul său o armată de ocupație.
– Un stat trebuie să aibă pe teritoriul său nu doar agricultură, ci și industrie, economie turism și toate componentele unei ȚĂRI. Unind ce are bun România cu ce are bun Republica Moldova, se spera ca se poate face puterea pe care ne-o dorim. Aiurea, doua nevoi infratite de capul lor sunt tot doua nevoi… singure!
– Minoritățile și specificul etnic trebuie respectate și încurajate. În acest moment, nu doar identitatea națională a noastră se caută a fi despărțită artificial în două, ci se distruge identitatea națională a ucrainenilor, bulgarilor, găgăuzilor și a altor minorități. HTLa Bucuresti, drepturile minorităților sunt respectate, iar fiecare etnie are reprezentantul ei în Parlament. Dar le-o conveni „minoritatea „moldoveneasca, impreuna cu rusi, ucraineni, gagauzi,
– Justiție independentă nu va exista niciodată pe teritoriul statului Republica Moldova, în forma sa actuală. Sistemul de corupție și de rudenie existent nu poate fi extirpat decât… prin Justiția din România care să treacă Prutul, dar si investiții europene nederanjate de sistemul mafiot și de fonduri europene nerambursabile. Or, asta e posibil prin Unire?.
– Piața de desfacere pentru produsele agroalimentare trebuie să fie una mare și interioară, nu exterioară și sensibilă la contexte politice de moment. De asta ne trebuie o Țară mai mare, cu o piață de desfacere mai mare. Unirea nu o vor aduce politicienii, nici americanii, nici tancurile.

Unirea adevărată se va produce dacă o vor cere oamenii. La București se vrea, e TIMPUL cel mai potrivit  să se ceară în număr cât mai mare și la Chișinău.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.