APOCALIPSA ECONOMICA, STUDIATA DE USA !!

APOCALIPSA ECONOMICA, STUDIATA DE USA !!

0 205
Global Trends 2030, in cel mai prost scenariu al sau, lanseaza supozitia despre creÅŸterea populaÅ£iei, ce va duce la conflicte pentru apă ÅŸi alimente, în special în Orientul Mijlociu ÅŸi Africa, iar instabilitatea va contribui la colapsul economiei globale….
Studiul reprezintă analiza comunităţii de informaÅ£ii privind direcÅ£iile spre care se va îndrepta lumea în următorii 15-20 de ani ! Un punct pozitiv pentru SUA este independenÅ£a energetică. "Cu ajutorul gazelor de ÅŸist, SUA vor avea suficiente gaze naturale pentru a acoperi nevoile interne ÅŸi pentru a genera potenÅ£iale exporturi globale în următoarele decenii", se arată în raport. Numai ca deocamdata acest procedeu de extrgere, este… interzis in SUA!
În ţări cu natalitate scăzută ÅŸi cu o populaÅ£ie care îmbătrâneÅŸte, aÅŸa cum sunt SUA, creÅŸterea economică ar putea încetini. Circa 60% din populaÅ£ia lumii va trăi la oraÅŸe. Resursele de alimente, apă ÅŸi energie se vor reduce. "
Aproape jumătate din populaÅ£ia lumii va locui în zone care vor avea probleme severe cu apa", se menÅ£ionează în Raport. Africa ÅŸi Orientul Mijlociu se vor confrunta cu cele mai mari riscuri de a suferi de lipsuri de alimente ÅŸi apă. Dar si China ÅŸi India urmeaza să se numere de asemenea printre statele vulnerabile…
Printre crizele anticipate si studiate ca atare se numără îngrijorarea privind colapsul economic global, confruntările între naÅ£iunile care nu se adaptează suficient de repede ÅŸi posibila extindere a instabilităţii din Orientul Mijlociu ÅŸi Asia de Sud spre restul lumii.
Tehnologia este văzută ca o posibilă soluÅ£ie pentru a preveni unele din aceste conflicte, impulsionând productivitatea pentru a genera venituri în ciuda creÅŸterii populaÅ£iei, a extinderii oraÅŸelor ÅŸi a schimbărilor climatice. Raportul relevă câteva 'lumi potenÅ£iale' pentru 2030.
Despre "cel mai prost scenariu plauzibil ", Raportul evidenţiază amplificarea riscurilor privind conflictele interstatale.
"SUA se izolează, iar globalizarea se blochează", menÅ£ionează documentul. În cel mai plauzibil scenariu pozitiv, numit ''Fuziune'', raportul notează: ''China ÅŸi SUA vor colabora într-o serie de chestiuni, conducând la o cooperare globală mai extinsă''. (Sursa;AFP)
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.