Apocalipsa de bideu

Apocalipsa de bideu

0 78

Acum ca acceleratorul de particule de sub granita alpina a Frantei si Elvetiei a cazut in pana, omenirea panicarda isi poate trage si ea sufletul usurata. Sfarsitul lumii se amana putin, macar pana cand depanatorii o sa repuna CERN-ul in miscare. Evenimentul, programat sa se intample prin primavara lui 2009, va retrezi spaimele escatologice planetare, pe care defectiunea n-a facut decat sa le suspende temporar.
Merita sa profitam de micul ragaz ca sa retraim putin panica starnita in Romania de experimentele europene de reconstituire a primelor clipe ale Universului. In lipsa particulei lui Dumnezeu, ne-am delectat cu crampeie din gradina aceluiasi. Cea mai buna ilustrare a edenului vegetal divin a fost studioul Antenei 3. Aici, o moderatoare blonda, cu ranjetul la vedere, a incarnat cel mai bine obtuzitatea vulgului terorizat de fapte dincolo de puterea lui de intelegere. Duduia s-a isterizat mai tare decat toate coafezele patriei la un loc cand au realizat ridicolul posturii de a pieptana babe in timp ce planeta arde. Moderatoarea a fost concurata cu succes nebun in studio de senatorul-bideu Marinescu, fostul chelner convertit la sentimente ecologice. Amandoi au inganat pe doua voci prohodul planetei, aflata la cheremul unor savanti iresponsabili, care joaca pe degete destinele Terrei, etc.
Ca documentare sumara inainte de a intra in studio, senatorul-bideu si-a indesat in cap niste informatii despre Hiroshima si Nagasaki, cam atat cat incap pe o nota de plata la restaurant. A tinut-o langa despre pericolul stiintei scapate de sub control, incordandu-se la fizicianul deranjat inutil sa explice experimentul CERN. Savantul a vorbit in gol si n-a putut strecura nici o propozitie intreaga intre frazele gafaite ale lui Marinescu. Competenta chelnerului deputat dateaza probabil de cand a parasit cladirea Parlamentului cu bideul sub brat, in ziua in care PD-ul se retragea de la guvernare. Relatia intima pe care-o intretine cu vasul sanitar l-a ajutat sa treaca de la microcosmul vortexului provocat de tragerea apei la genunea care ameninta sa inghita planeta, galaxia si, cine stie, poate chiar colegiul uninominal in care candideaza.
Dar nu Marinescu a atins culmea mitocaniei in studioul Antenei 3. Blonda tare-n clont l-a batut de departe. Si-a ales o victima mai de soi decat fizicianul terorizat de chelner. L-a invitat pe insusi Ion Hobana sa vorbeasca despre CERN. Am fi putut afla cum vede parintele literaturii romanesti de anticipatie vanatoarea bozonului Higgs. N-a fost sa fie. In loc sa-si noteze vorbele pline de sens ale lui Hobana, blonda isterica a tinut mortis sa-i citeasca de pe laptop stirea despre sinuciderea unei tipe dintr-un catun al Indiei, de teama sfarsitului lumii.
Atat a putut blonda. In fata dizertatiei pertinente a lui Hobana, unealta lui Voiculescu i-a citit compulsiv rubrica decese de pe Internet, cu o singur mort cazut victima spaimei milenariste. Hobana a ramas interzis. Scena era mai SF decat orice a putut fauri imaginatia lui fecunda de anticipator.
Greu cu slugile lui Felix, cand mogulul ii accelereaza la sedinte! Uite-asa se umplu redactiile de gauri negre si Antenele de paraziti.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.