Aplaudat de Nadia și Ilie Năstase, Ion Țiriac si-a pus pe piept...

Aplaudat de Nadia și Ilie Năstase, Ion Țiriac si-a pus pe piept Ordinul de merit în grad de cavaler al Ungariei!

0 158

Investițiile guvernului Ungariei în sport, formă abilă de propaganda electorala țn …strainatate , sunt binecunoscute nu numai în Ungaria: fotbal, hochei, box, înot – acestea sunt direcțiile principale lansate si spre Ardeal. Anul trecut s-a anunțat și un proiect de tenis, având ca scop  organizarea de evenimente internaționale majore dedicate sportului alb, în timp ce Guvernul Romaniei …asteapta parca să se țină acolo Nunta exceptionalei Simona Halep, si nu un meci international de tenis al acesteia.
Asta pentru ca acest Guvernator pagubos – numit ISARESCU, personajul malefic ce a privatizat Banca Natională, a pus mana cu nerusinare si pe intreg Pacul cu Platani pe fostul  stadion Progesul si pe terenurile de tenis unde s-a jucat Finala Cupei Davis, chiar cu Ilie Nastase si Ion Tiriac in pole position!

Pentru a face pași în această direcție a… compromiterii „Romaniei prietene”,  Guvernul maghiar a cerut nu numai părerea ci și sprijinul profesional a multimilionarului Ion Țiriac, care  ca brașovean – crede Szabo Csaba –  cică ar simpatiza cu maghiarii și cu politica Ungarie și ar fi declarat in: „Toată lumea îl critică pe Orban; atenție, omul ăsta a spus acolo prioritatea nr. 1 a Ungariei este sportul. Nebun nu a fost deloc, și atunci bugetul sănătății … l-a tăiat cu 4%, pentru ca nu mai are nevoie de atâția bani. Învățământul, toate treburile astea depind de sport, iar performanțele lor sportive au început să crească enorm.
Iată Croația, finală la CM de fotbal, finală la Cupa Davis, campioni mondiali mi se pare la polo. Un popor de 4-5 milioane. De ce? Pentru că au rămas cu tradiția și statul face o prioritate din treaba asta. 
Eu mă mir că nu suntem capabili să-i convingem că interesul cel mai mare al națiunii române este în momentul ăsta să aibă un viitor sănătos. Iar fără copii sănătoși nu se poate. La noi, nu e prioritate sportul românesc după cum știți, pentru că bugetul începe cu 0,0. Dar de bine de rău, actuala guvernare mai pune niște proptele…, Cred că și-au dat și ei seama, și bugetul de anul viitor o să arate complet altfel pentru sport și învățământ”.
Și a mai adăugat, zice ziaristul Szabo Csaba:”Orban apără interesele Ungariei de la A la Z și, cu tot respectul, când se duce la Bruxelles, stă în picioare. În România principala problemă este că noi nu avem pe unul care să stea în picioare.”Premierul maghiar l-a și sunat, făcând primul pas spre a începe afaceri comune, concepute ca și afaceri sportive prioritare.
Ion Țiriac a recunoscut oficial că a fost contactat de Orbán Viktor, care s-a oferit să-i cumperelicenta ATP a turneului de la Geneva(asta după ce maghiarii au preluat deja licenta turneului ATP de la Bucuresti !).

Pe pagina FB a vicepremierului Ungariei Semjén Zsolt apare știrea, că Ion Țiriac a fost decorat cu Ordinul de merit în grad de cavaler al Ungariei, pentru eforturile depuse în slujba tineretului maghiar iubitor de tenis. Pozele făcute la eveniment sunt larg commentate de cititorii maghiari, notând prezența de onoare a doi suprcampioni: Nadia Comăneci și  Ilie Năstase la decernare. (sursa: portalul Corbii Albi)…d.d.rujan

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.