Apiterapia salveaza Romania

Apiterapia salveaza Romania

0 56

Cati dintre dumneavoastra stiu ce este apiterapia? Va spunem noi. Apiterapia este o metoda de tratare si prevenire a imbolnavirilor prin utilizarea produselor apicole, care a devenit foarte cautata in ultimul timp. Proprietatile produselor apicole au fost recunoscute din cele mai vechi timpuri si folosite pentru diferite afectiuni. In prezent, apiterapia este la fel de apreciata si cautata, datorita rezultatelor sale.
Astfel, mierea este unul din produsele recomandate de specialisti pentru proprietatile energizante, de stimulare a digestiei, laxative, diuretice antibacteriene, si antiinflamatoare. Este foarte indicata in starile de oboseala, constipatie, tuse, viroze respiratorii, faringite, plagi, ajutand la cicatrizarea lor. Medicii indica sa se ia zilnic, dimineatþa, 1-2 linguri de miere, pe stomacul gol. Insa avertizeaza ca in diabetul zaharat este contraindicat.
Un alt produs apicol este polenul, un excelent supliment nutritiv, cu efect atat tonic, cat si chiar afrodiziac. Este foarte bogat in aminoacizi liberi, vitamine si enzime, foarte usor de asimilat de catre organism, furnizand o cantitate importanta de energie corpului. Se recomanda in caz de astenie fizica, psihica si sexuala, lipsa poftei de mancare, constipatie, colita, ateroscleroza, hipercolesterolemie, stari depresive, hepatita cronica, ciroza hepatica. De asemenea, veninul de albine este un produs utilizat in doze mici, care stimuleaza capacitatea de aparare si de refacere a organismului. Are in principal un efect de stimulare a circulatiei sangvine, de vasodilatatie, crescand fluiditatea sangelui si stimuland sistemul endocrin.
Se recomanda in caz de reumatism, spondiloze, radiculite, nevralgii si inflamatii ale nervilor, astm bronsic, boli degenerative ale tesutului conjunctiv, boli neurologice, boli dermatologice, durere cronica. Inainte de utilizare este indicat ca persoana in cauza sa faca o testare a sensibilitatii la venin.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.