Apelul de urgenta promis la …toamna!

Apelul de urgenta promis la …toamna!

0 68

Sistemul unic de apeluri de urgenta 112 va fi functional la termenul stabilit de Comisia Europeana, in 15-20 noiembrie 2008, a declarat, marti, ministrul comunicatiilor, Karoly Borbely, intr-o conferinta de presa.
”Sistemul 112 va fi functional in parametri stabiliti de CE, in 15-20 noiembrie, in ceea ce priveste localizarea apelurilor de pe telefoanele mobile”, a spus ministrul comunicatiilor, citat de AGERPRES.
Acesta este optimist ca nu va fi activata nici o clauza pentru Romania din acest punct de vedere pentru ca termenele convenite cu CE vor fi respectate.
In prezent, operatorul care administreaza a 112 – STS – a organizat licitatiile pentru solutiile de captare, iar in 15 septembrie va avea loc primul apel pentru localizare din retelele mobile si se va semna contractul pentru implementare.
La inceputul lunii aprilie, Romania a primit o a doua scrisoare de avertizare de la Bruxelles, in cadrul procedurii de incalcare a dreptului comunitar declansata la sfarsitul lunii noiembrie de Comisia Europeana, invocand faptul ca in Romania sistemul 112 nu permite localizarea celor care suna de pe telefonul mobil sa anunte o situatie urgenta.
Romania a avut la dispozitie doua luni pentru a trimite un raspuns multumitor pe acest subiect Comisiei Europene, termen care a expirat in luna ianuarie. Procedura de infringement comporta trei faze, ultima fiind aducerea cazului in fata Curtii de Justitie a Comunitatilor Europene

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.