Apel la neuitare : Rulmentul Brașov, handbal!

Apel la neuitare : Rulmentul Brașov, handbal!

1 103

Am intrat în luna în care se împlinesc 16 ani de la o performanță excepțională a handbalului brașovean…În 2006, Rulmentul a câștigat Campionatul României, Cupa României dar și Challenge – Cup”.
Lotul echipei Rulmentul, care a câștigat Challenge Cup, în 2006 :
Portari : Mihaela Crăcană, Maria Avram, Ionica Munteanu
Jucătoare : Cosmina Damian, Aneta Barcan, Gabriela Chițulescu, Ana Maria Hamciuc, Slađana Dronić, Valentina Radu, Melinda Erdös, Mihaela Urcan, Mihaela Niță, Gabriella Szabó, Mihaela Zavragiu, Ramona Geană, Alina Șorodoc, Mihaela Seifer, Cristina Niculae, Nicoleta Molfea, Roxana Bodîrlău, Elena Avădanii. Antrenor : Mariana Târcă.
Și a propos de Mariana Târcă, o întâmplare avea să-i dezvăluie caracterul de OM adevărat, de persoană care a pus în prim plan interesul sportului, înainte de cel personal : După câștigarea Cupei Challenge de către Rulmentul, oficialitățile au venit cu propunerea ca Sala Sporturilor din Brașov să-i poarte numele antrenoarei echipei brașovene. Mariana Târcă a declinat propunerea, admițând că sala în care s-au plămădit atâtea succese importante ale sportului brașovean trebuie să fie numită, în continuare, ,,Dumitru Popescu Colibași”, ca un omagiu perpetuu adus unuia din mentorii sportului românesc și, desigur, al handbalului brașovean…
Alte performanțe de excepție ale echipei Rulmentul au venit în următorii doi ani :
Formaţia de la poalele Tâmpei a ajuns în semifinalele Cupei EHF în 2007, iar în 2008, rulmentistele au fost foarte aproape de a câștiga a doua competiție continentală, Cupa Cupelor, ocupând în final locul secund, după finala disputată în compania echipei Larvik, din Norvegia.
Sunt performanțe pe care, din păcate, nu le mai putem atinge la Brașov, ele au rămas doar în amintirea celor care iubesc sportul în general, handbalul, în particular. Performanțe de top, care acum nu mai sunt acum la îndemâna Brașovului. De aceea, este foarte important să nu-i uităm pe cei care au trudit pentru ca toate aceste rezultate să devină posibile, respectiv jucătoare, antrenori, conducători de club, suporteri. Cu toții au alcătuit o familie mare a sportului brașovean, care acum este, din păcate, destrămată, Prea ușor uităm valorile noastre, în diferite domenii, sportul fiind unul de referință. Măcar atât să mai facem acum, în vremuri tulburi, să nu-i uităm pe cei care au ridicat, cu adevărat, Brașovul…

D.D.

COMENTARII

  1. Mariana Târcă se dovedeste a fi o Mare Doamna, asa cum a fost si ca jucatoare !!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.