Apel! În teritoriile românești din est trebuiesc evitatate tragediile din anii `40!

Apel! În teritoriile românești din est trebuiesc evitatate tragediile din anii `40!

0 63

Asistăm astăzi, ca romani de toate varstele, parca la o reeeditare alarmanta a evenimentelor ce au precedat invazia sovietică din al doilea Război mondial care a dus la sfârtecarea trupului țării și la tragedia abătută asupra populației României, cu precădere din teritoriile ocupate.    
Actuala invazie a Ucrainei, de aceasta data chiar provocata si sustinuta din America precum și posibilitatea reală a extinderii acesteia spre alte zone din așa zisă zonă de influență a Rusiei, face real pericolul ca populația din Basarabia să ajungă  iar în situația din 1940.
Atunci milioane de români au fost dislocați inclusiv prin deportarea în Orientul Îndepărtat al Rusiei pentru a fi înlocuiți cu ocupanți ruși. „Salvarea” nu putea fi alta decat speranta prin refugiere în Regatul României, pentru a începe viața de la zero.   
De aceea, îngrijorată față de această perspectivă, societatea românească globală consideră de responsabilitatea sa de a solicita ferm parlamentelor de la Chișinău și de la București să demareze în cel mai scurt timp, convorbiri concrete pentru a analiza situația creată în Ucraina, chiar a impactului asupra Moldovei de dincolo de Prut și a măsurilor noastre necesare de integrare și protecție internationala a celor două părți ale României.   
Ne adresăm populației românești, oamenilor politici, organizațiilor românești de pe ambele maluri ale Prutului să se alăture acestui Apel adresat reprezentanților poporului român din parlamentele de la București și Chișinău pentru apărarea intereselor lor naționale.
Părțile semnatare ale acelui Apel-Manifest consideră că orice ezitări în aceste momente dificile pentru Patria noastră, indiferent de presiunile externe, pot fi interpretate ca acte de lașitate și chiar trădări ale intereselor noastre naționale.  
Semneaza  membrii Asociatiunii basarabene  pentru Pace in Europa! (D.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.