Apel catre Presedintele Consiliului Judetean

Apel catre Presedintele Consiliului Judetean

0 217La Conferinta de presa de joi, consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin a facut apel la Presedintele Consiliului Judetean Brasov, Aristotel Cancescu, sa se implice alaturi de vicepresedintele Marian Rasaliu in negocierile,? cu CL Brasov pentru asocierea?acestuia la?Compania Apa.


Dupa cum se cunoaste asocierea este necesara pentru transformarea Companiei Apa in operator regional, ca o conditie a accesarii unui grant peste 100 milioane de euro pentru infrastructura de apa-canalizare.Primaria nu a semnat pana acum documentul de asociere, ceea ce i-a determinat pe consilierii judeteni sa adopte in plen un Apel si sa-l desemneze pe democratul Marian Rasaliu, vicepresedinte al Consiliului Judetean, sa poarte negocieri cu Consiliul Local.


In opinia lui Iancu Vespasian este nevoie de experienta lui Aristotel Cancescu, caruia ii cere sa nu-l lase pe Rasaliu sa poarte singur negocierile. „Este prea mare miza”, a spus consilierul independent.


Potrivit lui Iancu Vespasian, suma care ar putea fi primita de judetul Brasov este echivalentul a jumatate din necesarul de investii in infrastructura.


Am facut un calcul si judetul Brasov, ar avea nevoie, pentru infrastructura, apa, drumuri, energie electrica, telefonie, de cca. 200 de milioane de euro, bani care, gospodariti bine, folositi inteligent, ar putea fi un mare pas spre normalitate si modernitate. Grantul de care vorbim, reprezeinta jumatate din aceasta suma si este destinat doar apei. Este bine si asa. Sunt multe localitati in care lipseste apa curenta, altele in care lipseste canalizarea, ori altele in care statiile de epurare sunt de d?cor. Banii acestia ar rezolva problema”, a spus consilierul.


Bianca Sorescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.