Apel catre parlamentari pentru sprijinirea aeroportului

Apel catre parlamentari pentru sprijinirea aeroportului

0 73


Intrucat, la ora actuala, doar reformularea unei Hotarari pentru alocarea a 200 de ha de teren Consiliului Judetean Brasov, a mai ramas in calea inceperii investitiei, Presedintele comisiei ?de realizare a Aeroportului International Brasov-Ghimbav, consilierul judetean independent Iancu Vespasian Augustin facel apel la toti parlamentarii brasoveni pentru sprijinirea actiunii.


Consilierul a anuntat in cadrul Conferintei de presa de joi ca fiecare parlamentar de Brasov va primi din partea conducerii legislativului un dosar si o scrisoare-apel prin care i se va cere ajutorul.


„Ii rugam sa ne ajute la modificarea actului normativ prin care au fost alocate cele 200 ha catre administratia judeteana de la Institutul de Cercetare al Cartofului. Avem garantii ca, in final, acest act va fi validat de Comisia pentru Agricultura din Camera Deputatilor. Urmeaza sa ajunga in plen, unde trebuie adoptata cat mai rapid, iar forma adoptata sa renunte la prevederea potrivit careia terenurile ar trebui sa se intoarca in patrimoniul statului la finalizarea constructiei”, a declarat ?Iancu Vespasian.


De asemenea, in scrisoare se propune si adoptarea unui proiect legislativ care sa stabileasca transferul din patrimoniul IAR Ghimbav catre CJ Brasov a unei suprafete de 14 ha., procedura aplicata si in cazul altor obiective similare din tara.


Terenul este un fel de cui al lui Pepelea. Bancile finantatoare si-au dat acordul preliminar, dar trebuie sa existe certitudinea, oferita prin act normativ, ca tereneul va ramane la dispozitia Consiliului Judetean pana la finalizarea Contractului de Concesiune de lucrari.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.