Apel către Lichelul

Apel către Lichelul

0 385
 
Ai dus USL-ul la 66%, deÅŸi îl puteai duce ÅŸi la 90. N-or să-Å£i facă statuie pentru asta, dar sînt gata să te împăieze. Nu le forÅ£a mîna.
Te-ai cocoÅ£at sus, pe un catarg de care alÅ£ii au fost spînzuraÅ£i. Ca să te dea jos, romånii au ieÅŸit pe caniculă, pe ploaie, pe viscol ÅŸi pe ger. Ar fi ieÅŸit ÅŸi dacă ar fi fost cutremur, inundaÅ£ii, holeră sau lăcuste. Nu-i ispiti iar.
Å¢ara asta Å£i-a dat multe. Å¢i-a dat ocazia să torni la Securitate, să faci contrabandă, să intri în Partidul Comunist, să te îmbogăţeÅŸti, tu ÅŸi familia ta, în anii beznei ÅŸi ai frigului. Å¢i-a dat halatul de mătase, cusut cu aur, în care o să-Å£i petreci bătrîneÅ£ile. N-o obliga să-Å£i dea ÅŸi papucii.
Ai fost de cinci ori ministru al drumurilor ÅŸi nu avem autostrăzi. Ai fost de cinci ori ministru al navelor ÅŸi nu mai avem flotă. Ai fost de două ori primar al Capitalei ÅŸi nu mai avem, pe strada Mihăileanu, o casă care aparÅ£inea statului. Ai fost ales, dacă punem ÅŸi suspendările, de patru ori preÅŸedinte. Åži, după cum se arată, nu avem preÅŸedinte. Avem, în schimb, răbdare. Dar e pe terminate.
Ura. Ai făcut din această interjecţie un substantiv public. Fereşte-te de verbele din '89.
Stai doi ani liniÅŸtit. ÎÅ£i plătim noi salariul, paza, mesele, transportul. Nu ne cere ÅŸi bacÅŸiÅŸ.
Ai furat mult ÅŸi ai lăsat urme peste tot. Ai folosit cînd mîna lui Căşuneanu, cînd conturile lui Popoviciu, cînd ÅŸtampila Primăriei sau pe a Biroului Electoral Central, cînd dosarele judecătorilor de la Curtea ConstituÅ£ională, cînd reÅ£eaua ofiÅ£erească moÅŸtenită de la adversarii tăi. Amprentele tale sînt risipite pe case, pe terenuri, pe conturi ÅŸi pe mandate care nu Å£i se cuvin, în loc să fie adunate la PoliÅ£ie.
 MulÅ£umeÅŸte-i lui Dumnezeu că eÅŸti liber, nu-l înjura că nu Å£i-a găsit nimic despre Crin Antonescu.
Ai minÅ£it cum nimeni n-a mai minÅ£it pînă la tine, i-ai jignit pe mulÅ£i, ai obosit pe toată lumea. EÅŸti idiotul odihnit al petrecerii, care îi indispune pe toÅ£i. Nebunul care strică cheful unei ţări. Serios, chiar nu mai vrem să bem nimic, nu insista.
Ai modernizat nu statul, ci Securitatea. O să rămîi în cartea de istorie fotografiat din faţă ÅŸi din profil. Cu toate astea, nu e totul pierdut: ai putea fi uitat.
NumeÅŸte-l pe Ponta cum vrei tu, dar nu uita: înainte să te îmbeÅ£i de Crăciun, numeÅŸte-l premier. Se cheamă democraÅ£ie. E ca atunci cînd mai mulÅ£i îÅ£i zic că eÅŸti beat, iar tu îi asculÅ£i ÅŸi mergi la culcare.
Åži, apropo: există un Dumnezeu al beÅ£ivilor, o mînă nevăzută care îi împiedică să cadă. Ai grijă, cu sărbătorile astea, s-ar putea ca Domnul să surzească de la pocnitori ÅŸi să nu te audă – în caz că te prăbuÅŸeÅŸti.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.