Apel antidrog pe partia de la Predeal

Apel antidrog pe partia de la Predeal

0 70


Zilele trecute s-a desfasurat pe una din partiile de schi de la Predeal o frumoasa actiune impotriva consumului de droguri de catre tineri.


Se cunosc prea bine urmarile consumului de droguri, a carui dependenta te poate duce la fapte pe care, inainte de pornirea spre pierzanie, nici macar in cele mai zguduitoare cosmaruri n-ai fi visat sa le faci. Iar faptul ca tot mai multi tineri si adolescenti se apuca sa consume droguri este ceva extrem de ingrijorator. O arata statisticile, si cele de la noi, dar mai ales cele din tari cu libertati mult mai vechi ca ale noastre.


Ca la noi in tara s-a facut cate ceva pentru combaterea acestui flagel nu poate fi negat. Dar aceste actiuni au fost seci, neconvingatoare nici pentru eventual viitorii consumatori, dar mai ales cei dedati deja obiceiului. Simple postere agatate ici si colo sau spoturi in cadrul clipelor publicitare pe la televizor sau radio. Nu prea le baga in seama omul normal, d-apoi consumatorii de droguri.


De aceea actiunea de la Predeal mi s-a parut benefica si facuta cu caldura sufleteasca, in ciuda frigului de afara. ?


Caci a tinut cat a fost ziua de lunga, fiind organizate concursuri de schi, interventii de la om la om, impartiri de pliante lamuritoare asupra cauzelor si efectelor distrugatoare a consumului de droguri si alte asemenea.


In final cei prezenti au putut urmari un splendid foc de artificii.


De ce a fost benefica aceasta actiune pe o partie de schi?


Pentru ca aici se aduna sute si sute de tineri, acestia fiind cei mai influentabili in sensul inceperii consumului de droguri. Este bine ca cei atentionati sa simta interes si caldura la atentionatori si apropiere sufleteasca. Si este bine sa nu fie lsati sa se simta singuri.


Iar asemenea actiuni ar trebui repetate, nu numai iarna, pe partii, si si in celelalte anotimpuri, care la munte sunt toate frumoase, natura fiind dintotdeauna prietena cu omul care o intelege.


?


Dan Bota


??

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.