APDT, parasita de CL si pe cale de a fi lasata de...

APDT, parasita de CL si pe cale de a fi lasata de izbeliste si de CJ

0 577

Primaria Brasov s-a retras din Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului iar Consiliul Judetean ar putea face acelasi lucru. Daca alesii locali au cerut un audit al activitatii Asociatiei la ultima sedinta de plen, consilierii judeten solicita inca din vara o evaluare a Asociatiei

Primaria Brasov s-a retras din Asociatia pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului iar Consiliul Judetean ar putea face acelasi lucru. Daca alesii locali au cerut un audit al activitatii Asociatiei la ultima sedinta de plen, consilierii judeten solicita inca din vara o evaluare a Asociatiei.
Decizia de retragere a Primariei Brasov a fost luata la ultima sedinta de plen, dupa ce APDT s-a laudat ca a cheltuit 320.000 de lei pentru promovarea candidaturii Brasovului la organizarea Jocurilor Olimpice de Iarna pentru Tineret 2020, a caror gazda va fi, pana la urma, orasul Lausanne, din Elvetia.cl bv
Singurul vot impotriva a fost al consilierului local Cristian Macedonschi, care este si presedintele organizatiei. APDT are mai multi membri, printre care si Consiliul Judetean si Primaria Fagaras, iar obiectivul ei este promovarea, in tara si in strainatate, a potentialului turistic al judetului Brasov si al localitatilor membre.
In 2014, Asociatia a incasat 475.000 de lei din partea Consiliului Judetean, in baza unor contracte de cooperare, la care se adauga si o cotizatie de 81.767 lei. Municipiul Fagaras, care este si el membru al APDT, a cotizat cu 8.100 de lei. Astfel, structura a avut venituri de 621.000 de lei si a cheltuit, pentru toate activitatile sale – promovarea candidaturii Brasovului la organizarea Jocurilor Olimpice si promovarea turismului – peste 624.000 de lei.
christian-macedonschiTot anul trecut, APDT a primit de la Consiliul Judetean 375.0000 de lei pentru sustinerea unei campanii internationale de promovare a Brasovului. Reprezentantii APDT sustin ca din acesti bani a fost tiparita o monografie a judetului, cu tiraj de 1.700 de exemplare, care a costat 164.424 lei, a fost organizata o campanie publicitara cu spoturi radio (60.576 lei) si spoturi video (25.000 de lei) si au fost promovate obiectivele turistice din judet, prin afisarea in statiile RAT a unor imagini cu monumentele istorice (125.000 de lei).
Asociatia si-a prezentat activitatea in plenul Consiliului Judetean in prima parte a acestui an iar in luna iunie, vicepresedintele Claudiu Coman a dispus o evaluare a activitatii structurii. Acum, Consiliul Local a decis ca Primaria sa se retraga din asociatie si nu este exclus ca si alesii judeteni sa urmeze exemplul celor din municipiul de resedinta.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.