APD Brasov organizeaza Internship la cabinetele parlamentare

APD Brasov organizeaza Internship la cabinetele parlamentare

0 109

Tinerii interesati de consolidarea carierei prin participarea la tot felul de activitati extra curriculare, isi pot imbogati experienta profesionala prin internship-ul pregatit de Asociatia Pro Democratia Brasov.
APD anunta, asadar, lansarea procesului de selectie in cadrul programului “Internship la cabinetele parlamentare”. Tinerii cu varsta de maxim 25 de ani care doresc sa activeze timp de trei luni in cadrul unui birou parlamentar din propriul judet, sunt invitati sa transmita un CV si o scrisoare de intentie, de maxim o pagina, pe adresa ana-maria.mosneagu@apd.ro, pana la data de 15 iunie 2009.
Scrisoarea de intentie trebuie sa contina motivatia inscrierii in cadrul acestui program, precum si o lista cu numele a trei parlamentari din judet, in cabinetele carora tinerii doresc sa realizeze stagiul de practica.
Programul “Internship la cabinetele parlamentare” face parte din proiectul „Exercitii pentru Democratie”, implementat de Asociatia Pro Democratia si finantat de Guvernele Islandei, Principatului Liechtenstein si Norvegiei prin Mecanismul Financiar al Spatiului Economic European.
Fondat in 1990, clubul APD Brasov este cel mai vechi club din cele 30 de filiale ale Asociatiei Pro Democratia. De altfel, Asociatia Pro Democratia Club Brasov, Centrul National de Coordonare al APD fiind mutat la Bucuresti in 1997, din ratiuni practice. Printre membrii clubului, se numara si primii 2 presedinti ai APD, Adrian Moruzi si Marian Tata, dar nu numai, Clubul APD Brasov avand o reprezentare larga in ceea ce priveste varsta cat si criteriul profesional.
Misiunea Asociatiei Pro Democratia este de a intari democratia in Romania prin stimularea participarii civice.
Misiunea Asociatiei Pro Democratia este de a intari democratia in Romania prin stimularea participarii civice. Domeniile de interes ale Asociatiei Pro Democratia sunt:
• imbunatatirea relatiei intre alegatori si alesi
• corectitudinea procesului electoral
• educatia civica
• participarea cetatenilor la procesul de elaborare a politicilor publice
• transparenta institutiilor publice si controlul societatii civile asupra acestora
• respectarea drepturilor omului.
Pentru urmatorii trei ani, Asociatia Pro Democratia are ca obiective:
• cresterea transparentei actului decizional la nivelul administratiei publice locale
• imbunatatirea participarii cetatenilor la procesul de adoptare a deciziilor la nivel local
• reducerea gradului de politizare a functionarilor si a serviciilor publice
• imbunatatirea procesului educational prin elaborarea unui manual de educatie civica pentru liceu
• elaborarea si promovarea unui proiect de lege privind combaterea extremismului.
Pentru informatii suplimentare privind internship-ul organizat de APD Brasov, va rugam contactati Ana-Maria Mosneagu, Expert APD la telefon: 0721 678 764 sau prin e-mail: ana-maria.mosneagu@apd.ro

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.