Apartamente ANL cu trei camere la 36 000 de euro

Apartamente ANL cu trei camere la 36 000 de euro

0 80

Hulita de toata lumea si “alintata” numai in moduri indecente, ministrul dezvoltarii regionale si turismului, Elena Udrea, aduce in sfarsit o veste buna. Conform spuselor ministrului, pretul de vanzare al locuintelor ANL pentru chiriasi va fi de 19.140 euro pentru o garsoniera, de 26.950 pentru un apartament cu doua camere si de 36.014 euro pentru unul cu trei camere, din care se scade o „amortizare”.
„Pretul de vanzare este compus din valoarea de inlocuire la momentul prezent, din care se scade valoarea amortizarii a locuintei, calculata de la punerea in functiune a locuintei si pana in momentul vanzarii sale. De asemenea, valoarea de inlocuire este media ponderata a pretului rezultat din licitatiile derulate de ANL in semestrul II 2009, la care se adauga 10% pentru cheltuieli neprevazute”, a afirmat intr-o conferinta de presa Elena Udrea.
Pe intelesul tuturor, daca apartamentul ANL are trei camere si zece ani vechime, atunci amortizarea e de 700-800 euro anual, adica 60 euro pe luna. Daca respectivul chirias a locuit doi ani si jumatate in el, atunci din pretul maxim de 36.014 se va scadea o amortizare de 1.800 euro. De asemenea, Elena Udrea a mai spus ca s-a redus termenul obligatoriu de locuit pentru chiriasii care doresc sa cumpere apartamentul ANL, de la trei ani la un an. Initial, aceste termen era de cinci ani.
In prezent, in Romania exista 26.000 locuinte ANL, din care Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului isi propune sa vanda 20.000 locuinte.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.