Aparate radar ilegale in judetul Cluj

Aparate radar ilegale in judetul Cluj

0 50

Daca ati fost prins de aparatele radar din zona Cluj – Huedin, nu trebuie sa va faceti probleme pentru ca nu veti fi amendat pentru depasirea vitezei legale. Se pare ca aceste aparate au fost amplasate ilegal.
CJ vrea sa puna capat monopolului Codec in domeniul radarelor fixe, monopol pe care aceeasi institutie l-a instaurat.
Saptamana trecuta, cateva dispozitive de supraveghere au fost montate in localitatile Capus, Izvoru Crisului si Poieni. Acestea vor fi operationale la finele acestei saptamini. De pe urma acestor aparate va beneficia in primul rind firma clujeana Codec SRL, care va incasa 51% din amenzi.
Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise a explicat ca exista o hotarare prin care s-a aprobat un acord intre firma Codec, CJ, primariile pe raza carora s-au amplasat acele camere de supraveghere si Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj. „Din acel acord trebuia exclusa firma Codec, pentru ca aceasta este o entitate privata comerciala“, a declarat presedintele CJ Cluj.
Aparatele de supraveghere au fost montate pe raza celor trei comune clujene fara a avea autorizatie de constructie. „Trebuiau sa solicite autorizatiile de la Consiliul Judetean sau de la primariile respective. Avem cererile de autorizatie la Consiliu, insa eu nu am semnat inca acele hartii“, a mai mentionat Alin Tise.
Potrivit legii, soferii vitezomani nu pot fi trasi la raspundere pentru fapte surprinse de dispozitive de inregistrare ilegale.
Firma Codec a pus mana pe unul dintre cele mai convenabile contracte din judet. Din fiecare amenda acordata de politisti primeste aproximativ 51%, urmand ca restul sa ramana la bugetele locale ale localitatilor. Politistii nu au obiectii din cauza ca numarul vitezomanilor e in scadere, chiar daca ei sunt cei care trebuie sa aloce personal platit lunar pentru a fi cu ochii pe camere.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.