Apa suficienta la Brasov!

Apa suficienta la Brasov!

0 228

?


Aceasta vara extrem de torida, cu multe probleme in domeniul aprovizionarii cu apa in mai toata tara, te trimite obligatoriu cu gandul la intrebarea: ?in Brasov vor fi probleme in distributia apei?


Incercam sa raspundem si sa transmitem si un semnal autoritatilor si in acelasi timp cetatenilor.


Investitiile facute la Brasov inainte si mai ales dupa 1989 a rezolvat problema distributiei de apa in municipiul Brasov (apa este mai mult decat suficienta), pentru inca doua sau trei decenii, daca nu chiar mai mult.


Dupa „punerea in functiune” a alimetarii cu apa din Lacul de acumulare de pe Tarlung si suprainaltarea barajului lacului de la jumatatea ultimului deceniu al secolului trecut problema apei la Brasov a disparut, la fel cum a disparut acel cosmar al orelor de distributie sau cosmarul cetatenilor de la etajele superioare care isi strangeau apa in …cazile de baie.


Acum, ne asigura Petre Bacu, omul care gospodareste apa de cateva decenii, probleme cu apa nu sunt si nici nu se intrevad in urmatoarele (cel putin n.n.)? cinci luni.


Chiar daca apa din Lacul de pe Tarlung va scadea sub cota de „lucru” Brasovul are la dispozitie inca multa apa. Este vorba de apa din puturile de adancime din zona Harman – Prejmer, este adevarat putin mai scumpa, dar foarte curata si inca mult timp la dispozitie.


Spuneam de necesitatea unei atentionari pentru cei din administratie. Insistam in controla mai mult si mai profund tot ce este legat de domeniul apei, in tot judetul, nu numai in municipiul Brasov, dand o atentie mai mare calitatii apei. Inca nu sunt probleme dar ar putea sa apara si deci sa fie furnizata o apa care sa se ridice la calitatea apei din UE. Avem cu ce realiza acest lucru, s-au facut si se fac multe investitii de multe zeci de milioane de euro in domeniu si deci avem sau trebuie sa avem pretentii. Toate aceste investitii s-au facut cu un „cost” sustinut din bugetul public, cu o reflectare intr-un tarif al apei destul mare si greu de suportat de unii cetateni.


Ca o concluzie – doar o seceta care s-ar prelungi in jur de un deceniu ar putea crea probleme in distributia apei si chiar atunci mult mai putine ca la altii.


?


Vlad T.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.