Apa sfintita la dozator intr-o biserica din Brasov

Apa sfintita la dozator intr-o biserica din Brasov

0 114

Preotii de la Biserica Sf. Arhangheli Mihail si Gavriil din Brasov au gasit o metoda ingenioasa pentru a permite cat mai multor credinciosi sa ia apa sfintita. Daca pana nu demult se lua apa sfintita cu palnia dintr-un butoi sau de la robinete obisnuite, mai nou credinciosii isi pot lua apa de la un dozator amplasat in apropierea osemintelor. In acest mod munca preotilor este mult mai usoara, deoarece acum ei trebuie doar sa schimbe bidoanele cu apa.
Un lucru bun este ca pelerinii nu sunt deranjati de apropierea dozatorului de sfintele moaste si se inghesuie sa isi umple sticlele cu licoarea tamaduitoare.
Pelerinajul la moastele Sfantului Andrei vor ramane in istoria bisericii brasovene dupa ce oamenii au format o coada de cel putin sapte kilometri ca sa atinga odoarele sfinte. Moastele mai raman la Brasov pana sambata, 6 decembrie.
In ceea ce priveste impresionanta icoana a Fecioarei Maria, icoana care are o inaltime de peste doi metri si este expusa la Biserica „Sf. Nicolae” din cartierul brasovean Schei, icoana „Sfanta Fecioara – Panaghia Rugatoare” va fi donata Bisericii „Sf. Apostoli Petru si Pavel” din New York. Pictorii care au lucrat la realizarea ei au incrustat vesmintele Maicii Domnului cu cristale Swarovski, precum si cu rubine pretioase.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.