Apa furata pe italieneste

Apa furata pe italieneste

0 125

In Piata Sfatului exista, normal, si numarul 1. Iar ca vecin are un restaurant, asezat colt cu str. Muresenilor. Este vorba de Ristorante Altstadt, o combinatie ciudata italo-germana in denumire. Cam ciudat este si patronul italian al acestui local si al intregului circ cu iz penal.
Iata ce i-a trecut prin cap macaronarului.
In acel imobil de la numarul 1, o cladire veche, o cladire cu o gramada de camere, impartite, de-a lungul anilor, in diferite apartamente si garsoniere, locuiesc 16 familii formate dintr-una sau mai multe persoane.
Acum aproape doi ani s-au efectuat lucrari de schimbare a conductei de apa, din strada, de-a lungul curtii, pana in spate, la ea fiind racordate diferitele grupuri de locuinte. Contorul de intrare a acestei conducte inregistra consumul total, care se impartea la total locuitori, intr-un model pausal. Cu acest contor incepe insa si ciudatenia si buclucul. El este plasat in pivnita restaurantului, unde se desparte conducta spre locatari si spre restaurant, care are si ea montat un contor.
Ce i-a mirat insa pe locatari a fost faptul ca, dupa inlocuirea acelei conducte, a inceput sa le revina la plata cate o suma ce ar fi putut concura cu aceea a unui posesor de piscina. Si acest lucru la toti locatarii, fara exceptie, deosebirea facandu-se doar prin numarul membrilor de familie.
Azi asa, maine asa, oamenii au intrat la banuieli si au inceput sa se suspecteze reciproc. Sumele erau imense, reprezentand echivalentul a 15 – 20 metri cubi de apa per persoana in unele cazuri.
Oamenii s-au adresat diferitelor institutii, dar acestea nu au gasit nimic in neregula, caci totul parea normal:imobilul cu apometrul lui, restaurantul la fel.
Pana acum cateva zile, cand un locatar mai curios si mai insistent a descoperit ca, de fapt, italianul isi racordase o conducta separata, de la bucataria localului la conducta imobilului, dupa contor. Si astfel lasa broastele italienesti din meniu sa se balaceasca in apa brasoveana a locatarilor, fara sa plateasca ceva.
A fost anuntata Compania Apa, a fost sesizat OJPC. Bun, dar de ce nu a fost depusa o plangere la Politie, pentru ca ce a facut italianul este curat furt, se poate spune, pentru ca il spala apa, nu?
Banuiesc indrumarea catre Politie din partea celor doua institutii sesizate, caci este vorba de un caz penal, unde pagubitii se pet constitui, la proces, parte civila.
Va vom tine la curent cu rezolvarea cazului, si pana atunci atentionam ca acesta nu este singurul caz in care, in mod ciudat, se percep sume imense pentru consumul unor oameni normali.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.