Apa de la robinet este mai ECO decat cea imbuteliata

Apa de la robinet este mai ECO decat cea imbuteliata

0 160

Romanii au renuntat de mult sa mai consume apa de la robinet, cu totii avand grija sa nu le lipseasca apa plata sau minerala imbuteliata la pet-uri de 2 l sau 5 l. Campaniile de atentionare cu privire la microbii ce se regasesc in apa de la robinet care este mai mult o apa menajera ce de multe ori nu poate fi considerata potabila, i-a determinat pe multi sa fie adeptii consumului de apa imbuteliata.
Din pacate, putini stiu faptul ca imbutelierea apei dauneaza grav mediului inconjurator si cu fiecare pet de plastic de apa pe care-l cumparam marim mormanul de gunoaie care sufoca planeta.
Site-ul www.thegoodhuman.com care promoveaza ideile ecologice, a publicat o lista de “motive viabile” pentru a va convinge sa nu mai consumati apa imbuteliata.
Band apa de la robinet evitati ingrasamintele, produsele farmaceutice, dezinfectantii si alte chimicale gasite in apa imbuteliata in urma studiilor.
De exemplu, in SUA, 88% din sticlele goale de plastic nu se recicleaza.
Sticlele goale de plastic pot elibera in apa chimicale in cazul in care sunt expuse prelungit la soare, incalzite sau refolosite de mai multe ori.
La nivel mondial, procesul de imbuteliere a apei consuma aproximativ 2.7 milioane de tone de plastic anual.
Producerea efectiva a sticlei de plastic poate consuma de pana la 7 ori cantitatea de apa existenta in sticla.
Conform statisticilor, 1 din 6 oameni la nivel mondial nu dispune de resurse sigure de apa potabila, iar aproximativ 3,000 de copii mor pe zi din cauza bolilor provocate de apa nepotabila consumata. In aceste conditii, noi ridicam artificial pretul apei, imbuteliind-o.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.