Apa brasoveana pazita de jandarmi

Apa brasoveana pazita de jandarmi

0 294

Inca de acum cateva luni, de pe vremea cand era prefect, actualul subprefect Emil Nita a hotarat asigurarea apei brasovene si mai ales a barajului si uzinei de apa de pericolul pe care il reprezinta tiganii din Garcini pentru acestea.
Astfel, uzina si barajul de apa de la Tarlung, care asigura aprovizionarea cu apa potabila a muncipiului, dar si a altor cateva localitati din preajma, vor fi asigurate cu paza militarizata de catre jandarmii Brigazii Mobile „Burebista”, a anuntat ieri subprefectul Emil Nita.
Subprefectul Emil Nita a pornit inca de acum cateva luni, pe cand ocupa inca functia de prefect, in colaborare cu Primaria Sacele si mai multe alte institutii abilitate, demersurile de securizare a acestei zone strategice. Atat uzina de apa, cat si barajul Tarlung, erau in permanenta puse in pericol de bandele de tigani din Garcini, care atacau paznicii si personalul cele doua obiective pentru a fura si distruge.
Nita a precizat ca, din 15 mai, la Tarlung va fi detasat un grup de 17 jandarmi, care vor pazi permanent zona si vor interveni ori de cate ori va fi nevoie. Primaria Sacele va asigura un sediu provizoriu pentru punctul de paza, pana se vor obtine fonduri de la Minsterul Administratiei si Internelor pentru repararea fostului sediu, distrus tot de tigani.
Prin detasarea acestor jandarmi se va reduce si defrisarea ilegala a padurilor din jurul barajului, tot de catre tiganii din Garcini, furtul de lemn prin taieri masive punand in pericol stabilitatea dealurilor din zona barajului. Iar aceasta sleahta de tigani ar trebui, de cum fluiera in biserica, stransa si pusa, sub paza armata, la executarea de lucrari in folos obstesc. Metrul de lucrare contra blidul cu mancare, ca sa se invete si tiganul cu munca cinstita si sa uite de cersit si furat, spre integrare in societatea pe care o sfideaza.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.