Anunțul oficial al PSD – votul de învestire pentru Guvernului Orban II...

Anunțul oficial al PSD – votul de învestire pentru Guvernului Orban II va fi boicotat!

0 89

Marcel Ciolacu, președintele interimar al PSD, a anunțat oficial miercuri seară, după CEX, că formațiunea va boicota învestirea Guvernului Orban II programată pe 24 februarie prin neprezentarea parlamentarilor PSD la ședința.
”Luni vom fi la grupurile parlamentare, nu vom participa la votul de învestire a domnului prim-ministru desemnat, așteptăm răspunsul CCR dacă este constituțională desemnarea lui”, a declarat Ciolacu.
”Cu privire la avizele din parlament, anumiți candidați demiși pentru aceleași funcții de ministru au lăsat PNL singurii susținători, restul partidelor, indiferent dacă vorbim de USR, PSD, ALDE, Pro România, toți au votat împotriva avizului miniștrilor desemnați și demiși”, a mai spus președintele interimar PSD.
Ciolacu a confirmat astfel informația pe surse că PSD nu vor participa la ședința din 24 februarie și există șanse ca PNL să nu reușească să facă cvorum pentru respingerea Cabinetului Orban II.

După discuțiile (la sfârșitul săptămânii trecute) liderii PSD se bazează pe faptul că nici parlamentarii ALDE, UDMR și Pro România nu vor fi prezenți, având promisiuni în acest sens de la cele trei partide.

Va reamintim că tot luni, Curtea Constituțională are pe ordinea de zi a ședinței sesizarea conflictului între președintele Klaus Iohannis și Parlament privind desemnarea pentru a doua oară a lui Ludovic Orban în funcția de premier.

Ciolacu a mai spus, după CEX, că ”nu are nicio problemă ca numărul de mandate să fie dublat în diaspora. Nu a plecat nimeni cu bucurie. Au plecat de nevoie majoritatea. Mă bucură că românii doresc să se implice în alegerile din România. Doresc să fie respectate decizia CCR și recomandările Comisiei de la Veneția”.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.