Anul 2013 – complicat din punct de vedere economic

Anul 2013 – complicat din punct de vedere economic

0 96
 
România are de rambursat sume mari din datoria externă, iar Uniunea Europeană este departe de a fi găsit o soluÅ£ie a propriilor probleme financiare.
Anul 2013 ar putea fi unul complicat din punct de vedere economic. România are de rambursat sume mari din datoria externă, iar Uniunea Europeană – principalul nostru partener – este departe de a fi găsit o soluÅ£ie a propriilor probleme financiare.
De mersul economiei depind evoluÅ£ia cursului leu-euro, dar ÅŸi modul în care pot fi accesate creditele bancare. Vulnerabilitatea se va răsfrânge ÅŸi asupra evoluÅ£iei cursului de schimb, strâns legată de cea a activităţii economice în general.
Membrii AsociaÅ£iei AnaliÅŸtilor Financiar-Bancari din România anticipează un curs mediu, la finalul lui 2013, de 4,55 pentru 1 euro, însă gama prognozelor este destul de variată.
"AnaliÅŸtii chestionaÅ£i de către noi consideră că am putea vedea un curs de schimb între 4,4 ÅŸi 4,9", a declarat Eugen Åžinca, vicepreÅŸedintele AsociaÅ£iei AnaliÅŸtilor Financiar-Bancari din România. 
În ton cu evoluÅ£ia economiei, nici creditarea nu are perspective prea bune de revigorare – consideră preÅŸedintele AsociaÅ£iei Române a Băncilor, Radu GraÅ£ian GheÅ£ea. "Anul 2012 nu a fost cel mai prolific din punct de vedere al creditării ÅŸi, din păcate, nu cred că 2013 va fi mult diferit de anul 2012", a explicat acesta.
 
 

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.