Antrenorul handbalistelor de la Corona Brașov, Ion Crăciun : ,,Corona este o...

Antrenorul handbalistelor de la Corona Brașov, Ion Crăciun : ,,Corona este o echipă grea, va trebui mai întâi să formăm grupul”

0 201

Imediat după reunirea echipei de handbal Corona Brașov, trei reprezentanți ai acesteia, au oferit declarații.

Interul drept sîrb, Marina Dmitrovic : „Mi-a plăcut orașul, când am jucat aici cu Ploieștiul, așa că am vorbit cu Corona, apoi cu Dragica Tatalovic, care îmi este prietenă, și am spus, în final, de ce să nu joc un an aici? Am jucat și înainte în România, doi ani la Ploiești, și mi-a plăcut publicul românesc. Am observat că oamenii sunt împătimiți ai sportului și asta îmi place foarte mult. Este o oportunitate să joc la Corona. Anul acesta, clubul vrea performanță, mie îmi place asta, îmi place provocarea și sper ca totul să fie bine. Nu știu încă toate jucătoarele de aici, avem și un antrenor nou, deocamdată am nevoie de puțin timp să mă obișnuiesc și apoi vedem ce va fi și din punct de vedere al performanțelor. Știu că este o ligă puternică, ceea ce îmi place. Pe lângă CSM, este Craiova, s-a întors și Baia Mare, care la momentul când am jucat eu aici era puternică. Însă noi ne vom pregăti și vom juca tot timpul la victorie. Ştiu că la Corona au fost până acum numai jucătoare românce, dar personal nu simt nicio presiune. Joc handbal de 20 de ani și cred că o mentalitate diferită în club este de bun augur.

Coordonatorul de joc, Eliza Buceschi: „Ne așteaptă un nou sezon în care plecăm că așteptări mari. Sper că am învățat din greșelile trecutului și că în sezonul care urmează vom arăta altceva, vom arăta o altă față. Eu sunt optimistă, văd acest început de sezon ca pe o nouă oportunitate pentru noi și cred că toate colegele mele gândesc la fel. Va fi o luptă grea cu echipele puternice, cum este CSM București sau SCM Craiova. Noi o luăm de la zero, nu putem să spunem că am rămas cu prea multe după sezonul trecut, în timp ce echipele puternice și-au păstrat nucleul și s-au întărit. Pentru noi va fi destul de greu, însă avem timp și cred că avem experiența necesară pentru a ne uni cât de repede posibil”.

Noul antrenor al echipei Corona, Ion Crăciun : „Este un nou început, nu numai pentru Corona, ci și pentru mine. Stiu că nu va fi ușor, este o echipă foarte grea, care în ultimul timp a cam dat câțiva antrenori afară, de aceea pentru mine este o provocare foarte mare și sper să o duc la capăt și să o rezolv așa cum îmi doresc eu. Jucătoarele luate individual au valoare, în schimb cred că nu au reușit până acum să joace ca o echipă, de aceea în primul rând trebuie să formăm familia. În mare sunt mulțumit de lot, dar am totuși câteva supărări că sunt fete accidentate, şi mi-e teamă să nu se întâmple și altele. Cu Tămaș sper să începem campionatul în teren, chiar dacă nu va fi la capacitate maximă în septembrie, iar Tiron în ianuarie. Avem și multe jucătoare tinere de mare perspectivă de care trebuie să avem mare grijă. E adevărat că atunci când ai un obiectiv și antrenorul nu are prea mare siguranță, ori celelalte jucătoare nu ajută echipa foarte mult, pentru a putea intra în teren și jucătoarele tinere, este mai greu să le integrezi. Dar eu cred că în perioada asta de vară o să am timp să le pot cunoaște foare bine și pe celelalte, pentru că o parte din ele au mai trecut prin mâna mea și le știu destul de bine. Sper foarte mult ca în primul an să lucrăm cât mai mult la formarea grupului, să poată juca altceva ca până acum. Jocul de handbal este unul de echipă, nu individual

Ion Crăciun a declarat că sunt multe echipe care se bat pentru prima parte a campionatului dar speră ca şi Corona să facă o surpriză plăcută. „Sunt mult echipe care se vor bate la partea superioară. CSM are o echipă cu mute valori dar să vedem ce va forma pentu că nu au încă nici antrenor. Noi sperăm să facem o supriză anul acesta , dar obiectivul nostru în acest an rămâne totuși să formăm grupul – un grup unit, un grup sudat care să poată să meargă mai departe indiferent ce se întâmplă. Lucrul ăsta nu l-a avut Brașovul până cum. Personal, îmi doresc să readucem publicul în tribună pentru că eu știu de câte ori am jucat la Brașov sala asta era plină, și nu era neapărat o echipă de top în perioada aia. Dar oamenii veneau și aici și în deplasare după echipă. Sunt oamenii pasionați, cunoscători și vrem să îi recâștigăm. Sunt convins că formând un grup vor apărea și rezultate. Sperăm o clasare în partea superioară, de ce nu, și pe podium. Echipele sunt schimbate față de anul trecut, dar văd că unele, cum este Clujul, s-au cam abonat la victorii contra Brașovului. Sperăm să le treacă și noi să fim o echipă care începe bine competiția. Victoriile aduc victorii.”

Echipa de handbal se va antrena la Braşov toată luna iulie, urmând ca în luna august să dispute mai multe meciuri amicale, dar să ia startul şi la un turneu, tot amical, în Croaţia, alături de Krim, Podravka şi Pogon Baltica Szczecin
D.D.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.