Antrenoarea Mariana Tîrcă şi şase junioare de la Corona se pregătesc de...

Antrenoarea Mariana Tîrcă şi şase junioare de la Corona se pregătesc de Campionatul Mondial

0 460

Antrenoarea echipei de handbal Corona Braşov, Mariana Tîrcă, va avea o vară extrem de plină la echipa naţională de junioare, cu care va reprezenta România la Campionatul mondial de junioare, competiţie care se va desfăşura la Bratislava, în a doua jumătate a lunii iulie. Lotul convocat de Mariana Tîrcă pentru reunirea de la Oradea are 19 jucătoare, dintre care şase sunt de la Corona Braşov: Daciana Hosu, Cristina Creţu, Sorina Tîrcă, Claudia Lăcătuş, Daria Bucur şi Ana Maria Berbece.

Naţionala de junioare a început pregătirea pentru Mondiale cu un stagiu centralizat la mare, iar apoi a participat la un turneu de verificare în Suedia. ,,După cantonamentul de la mare a urmat participarea la turneul din Suedia, acolo unde am terminat pe locul 7, şi în care participarea noastră nu a fost la forma cea mai bună, mai ales că veneam după o pregătire fizică şi nu aveam să fim la nivel înalt tehnico- tactic. Cu toate acestea, ne-au folosit foarte mult aceste jocuri, chiar dacă am avut şi rezultate neaşteptate, însă, important e că am avut posibilitatea să studiem, încă o dată, foarte bine Norvegia, cu care suntem în grupă la Mondiale. Un alt lucru îmbucurător a fost acela că Sorina Tîrcă a câştigat titlul de golgheter chiar şi în condiţiile în care nu a jucat la adevăratul ei potenţial şi nu s-a aflat în teren pe toată durata jocurilor. Una peste alta, a fost un turneu care ne-a folosit, dar mai trebuie să ne punem la punct în perioada imediat următoare cu ceea ce ne aşteaptă la Campionatul Mondial. Ne dorim foarte mult, dar trebuie să fim realişti şi să ne vedem nivelul. Acolo este posibil orice, şi în sus, şi în jos, contează foarte mult forma de la ora meciului.Trebuie să pregătim foarte bine primele două jocuri din grupă, pentru că avem o grupă destul de grea, cu Norvegia şi Franţa, Coreea de Sud, Kazakhstan şi Paraguay şi apoi să ne vedem de ceea ce ne dorim să obţinem”.

Mariana Târcă a făcut un popas și la echipa mare

În altă ordine de idei, aflată pentru o zi la Braşov, înainte de ,,mondialele” junioarelor, Mariana Tîrcă a profitat de ocazie şi a vizitat şi echipa de senioare a Coronei, de care se va ocupa pentru următoarele două sezoane. ,,A fost o normalitate să merg să le văd şi să vorbesc puţin cu ele. Este, de asemenea, şi o continuitate, exact asta le-am spus şi fetelor, pentru că pe multe le ştiu, am lucrat împreună, pe unele chiar eu le-am adus aici, la Braşov, aşadar ne ştim. Cu cele cu care nu am avut şansa să lucrez, o să avem timp să ne cunoaştem mai bine aşa, efectiv în teren. Sper să reuşim să armonizăm foarte bine maturitatea şi experienţa jucătoarelor care fac parte efectiv din lotul de bază. Sunt jucătoare de valoare pe care eu mizez foarte mult şi am foarte mare încredere în ele şi sper ca împreună să integrăm şi junioarele. Avem jucătoare talentate la junioare şi cred că ajutate şi sprijinite de cele mature şi cu multă experienţă, eu spun că vom reuşi să facem un lot frumos. Trebuie însă şi puţină răbdare din partea tuturor şi apoi vom avea, cu adevărat o echipă frumoasă, aici, la Braşov. Mă bucur foarte tare pentru Chiper și Dedu, care merg la Rio. Este o împlinire a muncii şi a unui sportiv, în general. Totul se concretizează cu medalii, fie la un campionat mondial, european sau jocuri olimpice. Normal, dintre toate, competiţia cea mai frumoasă este Olimpiada, acolo unde fiecare sportiv cred că îşi doreşte să participe măcar o dată, şi să facă astfel parte din delegaţia care reprezintă România acolo. Le doresc succes şi sper ca amândouă să contribuie la reuşitele naţionalei României”.

Dorin Dușa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.