Antonescu, scheletul din patul conjugal Ponta-Basescu

Antonescu, scheletul din patul conjugal Ponta-Basescu

0 73
Elena Udrea il intindea pe divan saptamana trecuta pe Crin Antonescu, intr-un puseu psihanalitic. Fosta blonda de la Cotriceni si de la Turism intra prin twitter in inconstientul interimarului, caruia ii sonda dorintele ascunse de prelungire a sederii la palat. Duduia Udrea vorbea despre impetinenta cu care Crin s-a strecurat in asternuturile suspendatului Traian inainte ca rufele cu pricina sa-si fi pierdut forma imprimata de corpul matelotului. Mai in ton cu stiinta lui Freud ar fi fost ca Udrea sa se refere la luleaua marinelului, trecurand in felul asta si un simbol falic printre cearseafurile prezindentiale.
Nu stiu cat de pshihanalista a fost Elena Udrea in cazul Crin Antonescu. Cert este ca tocmai ea ar trebuie sa se abtina sa faca aluzii la patul prezidential, ca sa nu se pomeneasca cu analiza vreunui psihanalist sadea care sa-i descifreze negurile inconstiente. Si la fel de cert este faptul ca abia acum merita psihanalizat subiectul Crin, o floare liberala carnala, de cand si Ponta si Basescu declara timid ca ar fi dispusi sa coabiteze cand scandalul referendumului isi va fi epuizat incarcatura.
Aici nu e vorba, desigur, de dorinte inconstiente, ci de inceputul palid al constientizarii ca nciunul dintre ei nu mai poate sa continue razboiul. Nu pentru ca ar fi gasit resurse de bun simt si responsabilitate, ci pentru ca europenii si americanii le-au transmis ca s-au saturat de ei si de controversele in care au implicat absolut toate institutiile din Romanika.
Prin urmare, coabitarea, chiar scrasnind din dinti, pare singura solutie de iesire din fundatura referendumului, dupa ce Curtea Constitutionala va binevoi sa se pronunte asupra scrutinului. Dar psihanaliza abia acum incepe. Cum Crin a declarat batos si penibil ca nu se da dus nici mort de la palat, Ponta, Basescu si Antonescu se pregatesc sa injghebeze un menaje a trois in toata regula. E putin probabil ca premierul si suspendatul sa lege o prietenie formala chiar de la inceputul relatiei compromise definitiv in ultimele doua luni. Ma tem ca, pana cand cei doi vor silabisi alfabetul concilierii, interimatul Crin se va sufoca in asternuturile in care se pregateste sa se baricadeze ca sa nu fie evacuat de la Cotroceni.
Ponta si Basescu vor schimba astfel folclorul politic despre scheletele din sifonierele politicienilor de la noi. Cei doi vor avea unul comun, dar nu in dulap, ci in dormitor. Antonescu incepuse oricum sa duhneasca a cadavru politic inca de cand isi anuntase retragerea din politica. Cum la noi nimeni n-a demisionat vreodata atunci cand s-a angajat s-o faca, macar imbalsamarea mediatica sa nu fi fost degeaba.
 
Vifor Rotar
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.