Antonescu despre misiunea PNL

Antonescu despre misiunea PNL

0 84

Crin Antonescu afirma ca PNL trebuie sa conduca, in conjunctura actuala, miscarea de rezistenta nationala impotriva partidului-stat
Potrivit lui Antonescu, social-democraþii, adusi de Basescu la guvernare in 2009, poarta vina ca au contribuit, voluntar sau nu, la formarea sistemului de partid-stat si la victoria partidului-stat.
Presedintele PNL a pledat sambata, la Iaºi, pentru o „miscare de rezistenta nationala” impotriva formelor de dominatie ale societatii, care ar fi exercitate de partidul-stat al lui Traian Basescu, miscare care sa fie condusa de PNL.
„La acest moment in Romania, din opozitie, cel mai dator sa conduca aceasta miscare, pe care o numesc o miscare de rezistenta nationala, este PNL. Daca este capabil sa o faca, vom vedea. Pentru aceasta trebuie sa avem forta, sa ne asumam dreapta si sa spulberam impostura si identitatea falsa ale PD-L”, a spus Crin Antonescu.
Potrivit lui Antonescu, social-democratii, adusi de Basescu la guvernare in 2009, au contribuit, voluntar sau nu, la formarea sistemului de partid-stat si la victoria partidului-stat. In acest context, liderul PNL a spus ca nu exclude ca PSD sa revina la guvernare.

Seful liberalilor a subliniat ca, in prezent, se discuta despre politica la fel cum se discuta despre fotbal, in ceea ce priveste recentele adeziuni ale unor parlamentari la grupul independentilor, condus de Gabriel Oprea.

„Am ajuns in situatia in care majoritatea parlamentara este decisa de un grup al asa-numitilor independenti, in care intra ca intr-o gara, ca intr-un dispecerat, in fiecare zi oameni care au iesit in fata alegatorilor si au cerut votul acestora. Nu mai exista nicio rusine, niciu criteriu. Toata ziua se discuta cine a mai intrat, cine a mai venit. Am ajuns sa discutam despre politica la fel cum discutam despre fotbal. Domnul Oprea iese si ne mai spune pe cine a mai achizitionat”, a precizat Antonescu.

In opinia presedintelui PNL, Romania s-ar fi intors, dupa 20 de ani, la „partidul unic”.
„Daca un parlamentar argumenteaza ca nu-si poate indeplini angajamentele fata de alegator decat daca este la guvernare, atunci ne-am intors la partidul unic. Inseamna ca toti avem obligatia sa fim la guvernare, ca toti devenim un fel de UDMR. Dupa 20 de ani, Traian Basescu a redescoperit ceea ce ne spunea Iliescu ca Romania nu are nevoie – de mai multe partide-, ci de pluralism in cadrul Frontului”, a mai spus Antonescu.

Liderul liberalilor a participat la conferinta extraordinara a PNL Iasi, in cadrul careia au loc alegerile pentru desemnarea echipei de conducere, Relu Fenechiu fiind singurul candidat la sefia filialei.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.