Antonescu despre contracandidatii sai

Antonescu despre contracandidatii sai

0 105

Crin Antonescu afirma despre contracandidatul sau la presedintia PNL: “Catarama vrea sa fim carne de tun pentru a fi la guvernare”.
Liderul PNL spune ca proiectul prezidential al omului de afaceri Viorel Catarama este coerent, dar inacceptabil si nu va avea sustinere in partid.
„Cum am mai spus si altadata, propunerea domnului Catarama este inacceptabila din punctul meu de vedere, dar e coerenta. Domnul Catarama asuma ca noi trebuie sa fim aceasta carne de tun pentru a fi la guvernare. Pentru domnul Catarama nu conteaza ca PNL asuma niste valori pe care PD-L le incalca in fiecare zi. E dreptul domniei sale, dar nu cred ca va avea sustinere, pentru ca daca ar fi gandit asa, eram de mult inscrisi la domnul Traian Basescu. Domnul Catarama spune clar: eu accept aceste lucruri si nu am o problema cu asta”, a declarat presedintele PNL, Crin Antonescu.

In replica, Viorel Catarama spune ca el poate duce PNL la guvernare: Conditia e ca liberalii sa renunte la atacurile la adresa democrat-liberalilor.
“Daca castig eu, nu pleaca nimeni, se intorc cei care au plecat din PNL in 2008. Daca castiga domnul Antonescu sau domnul Orban, pleaca”, a spus Catarama.
“Nu as avea nicio problema sa-l conving pe Traian Basescu sa accepte PNL la guvernare. E foarte simplu sa fie convins de ceva de ce e convins. Daca putem trece peste istorii, putem avea de o guvernare coerenta”, a adaugat omul de afaceri.

Iar Crin Antonescu a replicat: “Eu nu pot sa ma duc la popota generalului Oprea sa iau un castron cu ciorba”.

Din cate s-a vazut pana acum, Antonescu isi doreste grumazul liber, fara zgarda portocalie. Va rezista oare si dupa congres?

In ce il priveste pe Ludovic Orban, Antonescu afirma: “Orban este prizonierul limbii pe care o vorbim de 20 de ani.”
Presedintele PNL spune ca vrea sa ramana prieten cu Ludovic Orban, dar ca vede diferit modul in care ar trebui sa se desfasoare votul la congres.
“Eu sper ca relatia de prietenie, care in mod exceptional chiar exista intre noi, o relatie umana, sper sa continue, precum si cea politica. Si eu, si domnul Orban am servit cauza liberala. Nu se pune problema sa fie eliminat domnia sa. E dreptul fiecaruia sa avem viziuni diferite. Eu nu i-am oferit nimic domnului Orban si nu am negociat nimic cu el. Proiectul meu a venit din senin, pentru ca asa a venit. Domnul Orban nu impartaseste acest proiect. Intr-un partid aflat in conjuctura in care se afla PNL astazi, relatiile personale sunt secundare. Eu vin cu un proiect, eu asum o motiune care contine trei capitole, asta e viziunea mea, dar destinul partidului se decide in functie de aceste idei, nu de imbratisarile mele cu Ludovic Orban”, a declarat Antonescu.

”Domnul Orban, atunci cand imparte functii, pe mine ma face presedinte in 2014 etc., vorbeºte ca fiind prizonier al limbii pe care o vorbim de 20 de ani. Pentru a face reforma e nevoie nu de alai oameni, pentru ca altii nu am de unde sa ii iau, ci de lideri cu vointa politica”, a adaugat Antonescu.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.