Antique IL – arta conservarii si restaurarii mobilierului vechi

Antique IL – arta conservarii si restaurarii mobilierului vechi

0 1235

Peste 40 de studenti de la Facultatea de Inginerie a Lemnului fac parte din Clubul de Restaurare Antique IL- o organizatie unde acestia invata cum pot fi conservate si reconditionate obiectele de mobilier vechi

Peste 40 de studenti de la Facultatea de Inginerie a Lemnului fac parte din Clubul de Restaurare Antique IL- o organizatie unde acestia invata cum pot fi conservate si reconditionate obiectele de mobilier vechi. Cu sprijinul profesorilor, studentii au organizat o adevarata expozitie de mobilier, chiar de Ziua Universitatii „Transilvania”.
In fiecare primavara, studentii organizeaza o manifestare in care prezinta obiectele de mobilier realizate si restaurate de ei, si ulterior donate facultatii.
De Ziua Universitatii Transilvania, tinerii voluntari au realizat impreuna profesorii lor o expozitie ce cuprinde doua parti: una cu obiecte de mobilier rafinate si elegante si una cu mobila traditionala, folosita in mediul rural.mobilier vechi1
Studentii fac parte dintr-un club recent realizat – Clubul de Restaurare Antique IL– o mini-institutie de cultura ce are rolul de a descoperi patrimoniul, de a-l conserva si a-l pune in valoare. Organizatia este rezultatul unui concurs de proiecte de tip „Facultatea mea”, pe care universitatea il organizeaza anual.
Facultatea de Ingineria Lemnului este cea care a iesit castigatoare in 2015. In spatele expozitiei se afla multa implicare, pasiune si munca.
Pasionati de tamplarie, design mobilier si restaurare, chiar si studentii din primul an de facultate s-au implicat in organizarea expozitiei.
Si studentii din primul an de masterat au realizat recent proiectul „Sa constientizam Patrimoniul de langa noi”, in cadrul caruia au mers prin oras, au ales cate o cladire veche si au analizat stadiile de degradare prin care au trecut constructiile de-a lungul vremii.

Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.