Anticoruptie de la Interne are sef

Anticoruptie de la Interne are sef

0 132

Comisarul sef Ionel Georgescu a fost imputernicit sa preia, incepand de marti, conducerea Directiei Generale Anticoruptie, au declarat surse oficiale din Ministerul de Interne, citate de Mediafax. Ionel Georgescu a ocupat, pana in prezent, functia de director adjunct al DGA. El ii va lua locul la conducerea Directiei lui Irinel Paun, functia ramanand vacanta luni, odata cu plecarea acestuia din institutie.
Numele adjunctului Directiei Generale Anticoruptie, Ionel Georgescu, a fost vehiculat in timpul scurtului mandat al ministrului Liviu Dragnea si pentru functia de sef al Directiei Generale de Informatii si Protectie Interna. Ulterior insa, Liviu Dragnea a fost inlocuit de Dan Nica la conducerea ministerului.
La scurt timp dupa ce a preluat fotoliul de ministru de Interne, Dan Nica a cerut incetarea detasarii sau neprelungirea delegarii pe functii la DGA a magistratilor care ocupau posturi in cadrul Directiei, motivul invocat fiind lipsa de personal din sistemul judiciar. La solicitarea lui Dan Nica, Consiliul Superior al Magistraturii a decis, pe data de 2 aprilie, incetarea detasarii sefului Directiei Generale Anticoruptie, Irinel Paun, la aceasta institutie, precum si a altor procurori.
Astfel, incepand din 20 aprilie, procurorii Irinel Paun, Mircea Petrescu si Lucian Doxan se vor intoarce la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, procurorul Ionel Corbu se intoarce la Parchetul Tribunalului Militar Teritorial Bucuresti, iar procurorul Ionel Marian Gherman la Parchetul Tribunalului Capitalei. Procurorul Lucian Doxan a depus, ulterior, cerere de pensionare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.