Anticonceptionalele ne fac mai destepte!

Anticonceptionalele ne fac mai destepte!

0 225

Potrivit unui grup de cercetatori de la Universitatea Salzburg din Austria, anticonceptionalele au capacitatea de a mari anumite regiuni ale creierului, zone ce raspund de conversatie si memorie.
Astfel, potrivit oamenilor de stiinta, pilulele contraceptive maresc volumul creierului cu 3%. Cum s-a ajuns la aceasta concluzie? Specialistii austrieci au studiat diferentele intre creierul barbatilor si cel al femeilor, atat a celor care foloseau aceasta metoda de contraceptie, cat si a femeilor care nu luau pilule. Astfel, dupa ce creierul voluntarilor a fost scanat in repetate randuri, s-a descoperit ca femeile care luau pilule anticonceptionale, indiferent de tipul pastilelor, aveau creierul mai dezvoltat in anumite regiuni.
Concret, faptul ca regiunile care raspund de memorie si abilitati verbale se dezvolta mai mult gratie pilulelor face ca si functiile acestor regiuni sa se imbunatateasca. Mai mult, anticonceptionalele au si alte beneficii dincolo de prevenirea unei sarcini nedorite, cea mai importanta fiind scaderea riscului de cancer ovarian.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.