Antenele felixiene vanate de presedintie

Antenele felixiene vanate de presedintie

0 127

Este binecunoscut faptul ca media, in general, si televiziunea, in special, “au grija” ca puterea sa ajunga in mana cui trebuie. Cel mai elocvent exemplu este chiar tara noastra. Aici, un partid de mana a doua (fara intentia de a jigni pe nimeni!) este, de ani buni, la guvernare indiferent de aliante sau promisiuni, totul servind scopurilor pionului principal. Este vorba despre Partidul Conservator, partid care, desi la alegeri trece cu greu pragul electoral (si asta, daca il trece!), mai tot timpul este la putere. Si cum sa nu fie la putere cand stapanul unuia dintre cele mai importante trusturi media din tara este si presedintele de onoare al PC?!
Se pare ca batranul informator Dan “Felix” Voiculescu a tras cartea castigatoare atunci cand s-a hotarat sa investeasca in acest domeniu. Deh, daca nici el nu stia cum este mersul lucrurilor, atunci cine?
Considerat, alaturi de Viorel Hrebenciuc, drept papusarii politicii romanesti, Dan Voiculescu are, in ultima vreme, mici scapari in presa, scapari menite sa arate adevarata fata a presedintelui Traian Basescu. Dupa spusele lui Voiculescu, pana sa fie un „paria” la Cotroceni, patronul antenelor a fost curtat intens de catre Basescu, miza fiind, bineinteles, puterea media.
Dan Voiculescu sustine, intr-un interviu acordat in presa centrala, ca, de-a lungul timpului, presedintii Romaniei au incercat sa ceara sau chiar sa cumpere „prietenia” Antenelor. Traian Basescu i-ar fi facut aceasta propunere in 2006 la Cotroceni, cand Voiculescu nu era inca, pentru Traian Basescu, „mogulul trustului crescentian”, ci un potential prieten. „Traian Basescu mi-a spus «Mai, nu mai miza pe un cal mort!», care era Tariceanu. El avea impresia ca eu am o relatie speciala cu Tariceanu. «Hai sa incercam sa colaboram…»”, sustine Dan Voiculescu.
De urmarit la urmatoarele alegeri este daca televiziunea chiar poate sa “aduca un cal mort” la putere. Sa opreasca un marinar nu a putut!

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.