ANTENELE au primit ordin de evacuare de la ANAF

ANTENELE au primit ordin de evacuare de la ANAF

0 437
ANAF a notificat luni Antena 3 si Antena 1 sa evacueze sediul din soseaua Bucuresti – Ploiesti in termen de cinci zile lucratoare, potrivit unui comunicat al Fiscului.
Iata comunicatul oficial al ANAF:
„Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi,  15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate.
Notificarea de evacuare s-a realizat in vederea punerii in executare a sentintei penale nr. 701/26.09.2013, ramasa definitiva prin decizia penala nr. 888/A/08.08.2014, pronuntata de Curtea de Apel Bucuresti, Sectia a II-a Penala.
Termenul pe care il au la dispozitie persoanele notificate este de 5 zile lucratoare de la data notificarii, asa cum este reglementat la art. 1039 din legea nr. 134/2010 privind Codul de procedura civila, cu modificarile ulterioare”.
Sunt acomentarii ca ANAF vizeaza doar sediul televiziunii, conform unei decizii judecatoresti vechi de un an si jumatate, nu masuri precum intreruperea emisiei sau blocarea activitatii jurnalistice.A. 1
„EXECUTIE, NU EXECUTARE. SISTEMUL SECURIST VREA SA NE OMOARE”, scrie Mircea Badea
Reprezentantii postului au acuzat, in direct, ca se ingradeste libertatea de exprimare si s-ar dori „scoaterea Antenei 3 de pe piata” sau inchiderea postului.
Principalele reactii ale vedetelor Antena 3:

 • Radu Tudor: „O institutie guvernamentala – ANAF este o institutie guvernamentala – savarseste un abuz incredibil (…) Doresc sa multumesc guvernului Ciolos pentru ca gireaza aceasta actiune stalinista”
 • Mircea Badea, facand trimitere la faptul ca Ciolos era la ministerul Agriculturii cand a inceput DNA sa investigheze un posibil prejudiciu: „Acum dl Ciolos e primul ministru al Guvernului Romaniei. ANAF eu cred ca face ce i s-a spus (…) E un sistem securist care dicteaza”. „Ei nu au vazut pana acum ce inseamana o iesire in strada”.
  „Astazi ANAF a trimis trupe si masini la sediile Antenei pentru a ne soma sa le parasim in cinci zile. Asta dupa cu trustul Intact facuse nenumarate demersuri legale, oficiale, in scris pentru a stabili una dintre cele doua variante posibile: plata unei chirii sau stabilirea unui calendar rezonabil de evacuare.
  N-ai cum sa muti o televiziune in cinci zile. Este imposibil. Ei stiu asta. Vor executie nu executare.
  Vom lasa sistemul securist, mafiot sa ne omoare”, potrivit postarii publicate de Badea, alaturi de o fotografie cu o masina a ANAF.
 • Adrian Ursu: „Acum poti sa vezi masura dispretului fata de cetatean. La ANAF (…) e un soi de lagar, unde oamenii sunt umiliti, nu e niciun fel de respect”
 • Mihai Gadea. „Niste trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juristii nostri au incercat sa poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost si este ca avem de-a face cu o executare silita. S-ar putea sa fie o forma pusa la cale de inchidere a acestui post de televiziune”.
  A. 3 2

Declaratii si gesturi politice
Calin Popescu Tariceanu
a intervenit telefonic la Antena 3 pentru a acuza „modalitatile brutale” de interventie ale ANAF.
„Banuiesc ca actiunea ANAF a primit aprobari inalte inainte de a deveni operationala”, a spus acesta, afirmand ca „Romania practic nu mai e condusa de cei alesi ci de forte oculte”.
„Daca azi e vorba de Antena 3 maine s-ar putea sa fie vorba de o alta televiziune, sau de o publicatie scrisa, ceea ce e extrem extrem de grav”, a mai spus acesta.

Victor Ponta a distribuit pe Facebook o postare a lui Mihai Gadea, in care directorul Antena 3 afirma: „Sunt in direct la Antena 3, alaturi de colegii mei. ANAF ne-a cerut astazi sa eliberam sediile in 5 zile. Stiu si ei, la fel de bine ca si noi, ca asa ceva este imposibil. Urmariti evolutia evenimentelor, fiti alaturi de noi! Intentionez sa transmitem live, 24 din 24, aceasta mutare care ar putea intra in cartea recordurilor. Antena 3 e aici! Unde va fi maine?”

Poveste veche – urdine noi!
Pregatiri pentru o posibila mutare a Antenelor intr-un nou sediu exista de la inceputul anului trecut, vizat fiind, atunci, un spatiu in cladirea Willbrook, in zona Otopeni, unde functioneaza si Realitatea TV. Aceste pregatiri au aparut dupa ce justitia a dispus in 2014, prin sentinta definitiva in dosarul ICA in care Dan Voiculescu a fost condamnat la zece ani de inchisoare, confiscarea imobilului situat in soseaua Bucuresti – Ploiesti, nr. 25 – 27, adica exact imobilul in care functioneaza Antena 3. De asemenea, Curtea a dispus confiscarea imobilului din Strada Girlei, acolo unde are sediul holdingul Grivco, fondat de Dan Voiculescu si cedat fiicelor sale.
In aceste conditii, Mihai Gadea si jurnalistii Antena 3 se declara nepregatiti si se plang, acum, ca autoritatile intr-un an de zile „nu au facut nimic” si acum dau termen de cinci zile pentru evacuare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.