ANTENA 1 – cartonas galben!!

ANTENA 1 – cartonas galben!!

0 68

CNA va solicita, printr-o scrisoare, consortiului Antena 1-RCS&RDS sa urgenteze negocierile cu cablistii pentru ca 70% din populatie sa aiba acces la Liga I, Consiliul analizand, concomitent, posibilitatea de a cere Guvernului includerea acestor meciuri in lista evenimentelor de importanta majora.
CNA a luat aceasta decizie ca urmare a mai multor plangeri primite de la populatie si a unei adrese primite de la Societatea Romana de Televiziune (SRTv).
„In urma unui numar din ce in ce mai mare de plangeri de la telespectatori, care se plang ca nu au posibilitatea vizionarii campionatului, CNA a hotarat sa solicite detinatorului drepturilor de difuzare a meciurilor sa urgenteze negocierile cu alti cablisti si platforme digitale, in asa fel incat sa asigure posibilitatea vizionarii meciurilor pentru cel putin 70% din populatia Romaniei. In acelasi timp, CNA analizeaza posibilitatea de a se adresa Guvernului pentru a include, pe lista evenimentelor de importanta majora, campionatul intern (de fotbal, n.r.). In acelasi timp, solicitam punctul de vedere al Consiliului Concurentei in privinta acestei situatii care s-a creat, sa ne spuna daca nu cumva suntem intr-o situatie de monopol”, a declarat pentru MEDIAFAX Rasvan Popescu, presedintele CNA. El a propus si invitarea reprezentantilor trustului Intact la sedinta urmatoare a Consiliului, pentru a spune daca au reusit sa finalizeze negocierile cu ceilalti operatori de cablu si DTH.
Decizia a fost luata in urma unor discutii aprinse purtate de membrii CNA, in sedinta de marti. „Trebuie sa aparam interesul public si unul din fenomenele care sunt in interesul publicului este fotbalul”, a remarcat Dan Grigore.
„Acest canal, desi multiplicat, nu ajunge la marea majoritate a publicului”, a spus Rasvan Popescu, referindu-se la GSP TV.
Totusi, reprezentanta postului Antena 1, prezenta la sedinta CNA, a subliniat ca, in prezent, se poarta negocieri cu alti operatori de cablu. Potrivit informatiilor MEDIAFAX, consortiul Antena 1-RCS&RDS negociaza cu UPC, Boom TV si Dolce retransmiterea postului GSP TV, care difuzeaza in prezent majoritatea meciurilor din Liga I.
„In judetul Neamt nu exista RCS&RDS”, a remarcat Ioan Onisei. „Discutii ar insemna pret in plus pentru abonati”, a mai spus el.
In aceste conditii, Ioan Onisei a solicitat membrilor CNA sa propuna primului-ministru sa adauge in Hotararea Guvernului nr. 47 din 16 ianuarie 2003 privind stabilirea evenimentelor de importanta majora difuzate in cadrul programelor de televiziune si meciurile din Liga I. Dar in aceste conditii meciurile din „Liga lui Mitica” nu ar mai putea beneficia de drept de exclusivitate si ar fi libere la retransmisie, cu rezultate dezastruoase pentru Voiculescu si antenele lui.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.