ANSV irita comerciantii

ANSV irita comerciantii

0 118

Dupa ce producatorii din domeniul vinului au protestat fata de intentia Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare de a introduce o noua taxa considerabila pentru acesti producatori, acum acestora se alatura si alta categorie de comercianti care contesta o noua idee a ANSVA.


Asociatia Romana a Carnii si Patronatul Vinului acuza Autoritatea ca a emis un ordin ilegal, prin care toate unitatile economice sunt obligate sa incheie un contract de prestari servicii cu aceasta institutie, pentru a nu fi inchise. Asociatia Romana a Carnii si Patronatul Vinului este nemultumita de un ordin al Autoritatii Nationale Sanitar-Veterinare, prin care orice producator, magazin, pensiune, supermarket, restaurant, firma de catering sunt obligate sa incheie un contract prin care sa plateasca actiunile de control ale inspectorilor de la ANSV-SA. Mai mult, acestora trebuie sa li se asigure birouri, vestiare, echipament de lucru si personal ajutator. In plus, tarifele sunt gata stabilite si nu exista posibilitate de negociere.


Asociatia Romana a Carnii a declarat ca a facut o plangere la Ministerul Justitiei, prin care se semnaleaza ca ordinul impus de ANSV-SA constituie un abuz. Autoritatea care este institutie bugetara de control vrea sa presteze servicii de consultanta, contra-cost. Contestatarii spun ca daca premierul nu va lua masuri, vor face o plangere la Bruxelles.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.