ANPC ii protejeaza pe turistii din statiunile montane

ANPC ii protejeaza pe turistii din statiunile montane

0 299

In perioada 4 decembrie 2006-5 ianuarie 2007, in statiunile de pe Valea Prahovei va functiona Comandamentul de Iarna 2006-2007. Deschis de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), Comandamentul isi propune sa asigure desfasurarea in bune conditii a activitatii operatorilor economici, precum si consilierea lor, pentru a preveni recurgerea la ilegalitati in domeniul protectiei consumatorului.


ANPC urmareste ca, in perioada Sarbatorilor de Iarna, consumatorii sa poata beneficia de servicii turistice de calitate.


Cu aceasta ocazie, Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor impreuna cu Asociatia pentru Protectia Consumatorilor (APC) a editat ghidul Impreuna in Iarna Turistica 2006, care cuprinde sfaturi si recomandari pentru consumatori si operatori economici cu privire la prestarea activitatilor de agrement in aceasta perioada turistica. Ghidul va fi distribuit consumatorilor si operatorilor economici, in special in locatiile Comandamentului de Iarna, dar si prin intermediul oficiilor judetene de protectia consumatorilor.


Comandamentul de Iarna 2006 – 2007 functioneaza la OJPC Brasov, Poiana Brasov, Predeal, Bran – Moeciu, OJPC Prahova si Sinaia. De asemenea, in toate locatiile sunt afisate panouri si sageti indicatoare care contin numerele de telefon la care se pot adresa consumatorii. In structura Comandamentului sunt sase echipe a cate doi inspectori (unul dintre inspectori apartinand OJPC Brasov / Prahova, iar celalalt, prin rotatie, de la celelalte OJPC-uri).


Inspectorii de specialitate vor actiona de luni pana vineri, intre orele 10.00 – 22.00, iar sambata si duminica intre orele 10.00 – 20.00.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.