„ANPC a suspendat activitatea de creditare a Raiffeisen”

„ANPC a suspendat activitatea de creditare a Raiffeisen”

0 66

ANPC a suspendat activitatea de creditare a Raiffeisen, cu titlu de sancțiune complementară pentru omisiunea de a pune în aplicare o amendă din 2014 și de a restitui sume nedatorate colectate ilegal de la consumatori.
Fapta e o acțiune înșelătoare comisă de bancă în 2014 – i-a indus în eroare pe consumatori (cca 14 mii de oameni) că elimină din contract un cost ilegal al creditului, denumit comision de administrare dar, de fapt, a ascuns acest cost într-un alt cost, denumit dobândă variabilă.
Banca a încasat ilegal de atunci mai multe zeci de milioane de euro. Acum trebuie să le dea înapoi, cu dobândă.

Mă mândresc că eu și echipa mea am demonstrat instanțelor și autorităților că acest comision de administrare este ilegal.
Până acum, acest furt din banii debitorilor, comis de bancă, a fost tolerat. Acum e ziua plății.

PS
Urmăriți ziarul Bursa pentru detalii.

Autor: Gheorghe Piperea
Sursa: facebook.com

N.R.
Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a amendat Raiffeisen Bank cu 100.000 de lei pentru practică comercială incorectă şi a decis suspendarea activităţii băncii referitoare la acest comportament, măsură aplicată în premieră în România, precum şi restituirea comisioanelor încasate ilegal de la clienţi, informează ANPC, citată de Agerpres.
Amenda de 100.000 de lei a fost aplicată Raiffeisen Bank după ce banca nu a respectat o decizie definitivă a justiţiei, care a decis în februarie 2020 că Raiffeisen a comis o practică comercială incorectă atunci când a mărit unilateral dobânzile clienţilor care solicitau restructurarea creditelor.
Potrivit reprezentanţilor ANPC, aproximativ 14.000 de clienţi beneficiari de credite au fost afectaţi de practica comercială incorectă a Raiffeisen Bank.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.