Anotimpurile si ceasul biologic

Anotimpurile si ceasul biologic

0 58

Ceasul biologic intern este influentat de vreme, dar si de anotimpuri, potrivit unui nou studiu al cercetatorilor britanici de la Universitatea din Edinburgh, care spera ca aceasta descoperire va putea fi utilizata pentru eliminarea problemelor aparute din cauza diferentelor de fus orar.
Cercetatorii au utilizat computerul pentru a crea tiparul modului de functionare al ceasurilor biologice.
Ei au descoperit ca mecanismul ar trebui sa fie extrem de complicat pentru a fi capabil sa faca fata variatiilor de luminozitate de la ora la ora, dar si schimbarii anotimpurilor.
Cercetatorii spera ca aceasta descoperire poate fi utila in eliminarea problemelor produse de diferentele de fus orar, dar si de insomnii.
Ei spun ca descoperirea le-a oferit mai multe informatii despre modul de functionare a ceasului biologic al oamenilor, animalelor si plantelor.
De exemplu, semnalele din mediul inconjurator, precum orele in care este lumina, afecteaza ceasul biologic al plantelor, care controleaza inflorirea si rodirea.
Descoperirea poate fi utila si pentru cresterea recoltelor, eliminandu-se problemele legate de incalzirea climei.
Studiul a fost realizat de cercetatorii de la Universitatea din Edinburgh, de la Institutul de tehnologie din California si de la Universitatea din Warwick.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.