ANONIMUL si-a stabilit castigatorii

ANONIMUL si-a stabilit castigatorii

0 67

Filmul mexican „Lumina tacuta” („Silent Light”) in regia lui Carlos Reygadas a castigat, sambata, Trofeul Anonimul, la cea de-a cincea editie a festivalului cu acelasi nume, desfasurata in perioada 11-17 august, in Delta Dunarii, la Sfantu Gheorghe.
Filmul castigator, recompensat, pe langa trofeu, cu 10.000 de dolari, prezinta povestea unei familii, intr-o comunitate de menoniti din nordul Mexicului, cu actori mexicani, canadieni si rusi, care chiar apartin acestei grupari de credinciosi.
Actorul Cornelio Wall, care interpreteaza personajul principal al peliculei, Johan, a multumit pentru premiu in numele intregii echipe, printr-o inregistrare transmisa la gala „Anonimul”. In „Lumina tacuta”, Johan se afla in plina criza maritala cu sotia sa, Esther, si are o relatie cu Marianne, incalcand astfel legile Domnului.
Regizorul Radu Muntean a castigat Premiul pentru regie, in valoare de 5.000 de dolari pentru „Boogie”. Dupa ce a avut premiera mondiala la Cannes, in cadrul sectiunii Quinzaine des Realisateurs, „Boogie” a fost apoi prezent la cel de-al doilea festival de clasa A, Karlovy Vary. Concursul de scurtmetraje realizate de amatori, aflat la prima editie, s-a desfasurat online, inainte de inceperea festivalului. Castigatoarea a fost Zvetlana Mirescu, din Bucuresti, cu filmuletul „Caterinca la concert”. Premiul „Ovidiu Bose Pastina” a revenit scurtmetrajului „Alumbramiento”, in regia lui Chapero-Jackson Eduardo, care spune povestea unei despartiri.

S.M.

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.