„Anonimul 4” – Editia 2007

„Anonimul 4” – Editia 2007

0 192

Cea de-a IV-a editie a Festivalului International de Film Independent „ANONIMUL” se va desfasura intre 13-19 august 2007 in localitatea Sfantu Gheorghe, din Delta Dunarii.


Festivalul este unul competitiv si se va desfasura pe trei sectiuni: lung metraj, scurt metraj fictiune si scurt metraj animatie. Valoarea totala a premiilor este de 23.000 de dolari, Trofeul Festivalului, in valoare de 10.000 dolari acordandu-se celui mai bun lung metraj din competitie.


?


Scurt istoric al Festivalului


In 2006, Trofeul Anonimul a plecat la fratii Swel si Imad Noury pentru filmul Heaven’s Doors (Maroc). Tot anul trecut, Fundatia Anonimul a organizat un Concurs National de Scenarii de Film cu doua sectiuni: scurt metraj si lung metraj.


In 2005, Peter Greenaway a onorat cu prezenta sa Festivalul Anonimul. Trilogia Tulse Luper Suitcases / Valizele lui Tulse Luper a fost prezentata in Deschiderea Festivalului, iar celebrul regizor a sustinut o prelegere avand ca tema situatia prezenta a cinematografiei mondiale. In 2005 Trofeul Festivalului l-a luat filmul iranian Turtles Can Fly / Testoasele pot zbura de Bahman Ghobadi.


?


Editia 2007


Editia a IV-a a Festivalului International de Film Independent „Anonimul” se va desfasura in Campingul Delfinul din Sfantu Gheorghe.


Intre 15-18 august 2007 vor avea loc dezbateri avand ca tema filmele vizionate in cadrul competitiei de lung metraj, scurt metraj fictiune si scurt metraj animatie moderate de selectionerul Festivalului, criticul de film Alex Leo Serban. Vor participa concurenti, critici de film, ziaristi, publicul prezent la Sfantu Gheorghe.


Intre 19-20 august 2007 in Camping vor avea loc proiectiile programelor paralele ale Festivalului (filmele prezentate in afara competitiei 2007).


?


Laura Moise


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.