Anomalie la Codlea

Anomalie la Codlea

0 195

In Codlea exista, intre strazile Scheilor si Venus, un teren viran pe care se intalnesc si din cele sfinte, dar mai mult din cele lumesti. Pe acest maidan poti intalni cateva morminte cu cruci vechi si rupte, morminte uitate din nepasare sau pentru ca nu mai exista cine sa se ingrijeasca de ele, dar dai si peste haite de maidanezi, cai de-ai tiganilor si mormane apreciabile de gunoaie.
Viceprimarul localitatii, Calin Ivan, a spus ca nu este vorba de vreo noua rampa de gunoi, respectiva suprafata fiind concesionata unei biserici:
„Din pacate, am observat ca s-au adus si tot felul de deseuri, cu toate ca cei din parohie ne-au informat ca e vorba doar de pamant pentru a se nivela zona. Le-am trimis somatie sa rezolve situatia, altfel vor fi amendati”.

Povestea a inceput prin vara anului 2007. Dar parca fara nici o urma de respect fata de cei care si-au gasit odihna de veci acolo, mormintele sunt neingradite, caii si cainii vagabonzi trec nestingheriti peste ele, iar gunoiul pune tot mai mult stapanire pe zona.
Tiganii din cartierul Malin spun ca li s-a promis de un an de zile ca cimitirul va fi ingradit, dar de atunci nu s-a facut nimic in acest sens, ci doar s-au strans si mai multe gunoaie, iar crucile au fost rupte si caii pasc nestingheriti iarba de pe morminte.
Probabil celor ingropati acolo nu le mai pasa ce si cum. Dar daca terenul este concesionat Bisericii, aceasta de ce nu se ingrijeste de el, caci lipsa banilor, macar pentru o ingradire, nu poate fi invocata, stiut fiin cum te taxeaza popii pentru orice miscare in biserica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.