Anne Frank – o istorie pentru prezent!

Anne Frank – o istorie pentru prezent!

0 540
Este titlul expozitiei dedicata fetitei care si-a consemnat experientele si sentimentele traite in timpul Holocaustului. Jurnalul a devenit celebru dupa ce a fost publicat de tatal fetei, singurul  supravietuitor al familiei deportate la Auschwitz. Expozitia a fost vernisata la Sinagoga Brasov, in prezenta Ambasadorului Olandei in Romania. Excelenta  Sa  Matthijs Van Bonzel crede ca idealuri precum cele ale Annei Frank trebuie aparate, alaturi de libertate si democratie.
Expozitia cuprinde 32 de panouri cu imagini si informatii despre povestea evreice germane Anne Frank. Fetita s-a refugiat impreuna cu familia in Olanda, unde a reusit sa se ascunda cu ajutorul unor colegi ai tatalui sau, care nu erau evrei. Au fost tradati la un moment dat, au fost prinsi si deportati la Auschwitz. Din intreaga familie, a supravietuit doar tatal. In timp ce era ascunsa, Anne Frank a scris un jurnal, care a fost predat tatalui ei dupa Al Doilea Razboi Mondial. Barbatul l-a publicat apoi in zeci de limbi din intreaga lume. 
Expozitia a fost adusa la Brasov de Asociatia Tikvah din Oradea cu sprijinul financiar al Ambasadei Olandei si se adreseaza in principal tinerilor.
Vernisajul  expozitiei a avut loc la Sinagoga din Brasov, in prezenta Excelentei Sale domnului Matthijs Van Bonzel, Ambasadorul Olandei in Romania, care considera ca jurnalul tinut de Anne Frank este un monument al idealurilor tinerilor dar si al suferintelor celor persecutati.
Patru adolescente de la Colegiul National Andrei Saguna au sustinut un moment muzical foarte emotionant.
Expozitia „Anne Frank — O istorie pentru prezent” este insotita de un film documentar de aproximativ o jumatate de ora, care va fi prezentat elevilor din scolile brasovene. Expozitia putea fi vizitata pana in data de 10 aprilie, dupa care va fi deschisa la Sfantu Gheorghe, iar in luna octombrie la Bucuresti, la Biblioteca Nationala.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.