ANM: Vremea va fi instabilă la sfârșit de săptămână! Un ciclon asemănător...

ANM: Vremea va fi instabilă la sfârșit de săptămână! Un ciclon asemănător celui din Grecia puțin probabil!

0 123

Directorul general ANM, Elena Mateescu, a declarat joi la, Antena 3, că sâmbătă vremea va fi instabilă în partea de vest, centru și nord, unde vor fi precipitații, intensificări ale vântului, căderi de grindină izolat, dar pe parcursul zilei de duminică și în noaptea de duminică spre luni fenomenele vor avea o intentisatate mai mare în special în sud-est și est a țării.

Prognoza meteorologică indică un grad mai mare de instabilitate atmosferică mai ales pentru partea de de vest, centru și zona de munte în cursul zilei de sâmbătă.

Acest sistem frontal cu deplasare spre partea de est, aduce duminică un grad mai mare de instabilitate în cea mai mare parte a țării, cu cantități mai mari de precipitații în special în est și sud-est.

În funcție de poziționarea nucleului ciclonului vom monitoriza situația, cu siguranță pe parcursul dimineții de sâmbătă, dacă modelele își vor păstra din perspectiva structurii și poziționării acestui ciclon în zona țării noastre care să aducă fenome meteorologice severe, vom emite o avertizare generală”, a declarat Elena Mateescu, care a spus că meteorologii vor monitoriza situația.

De asemenea, aceasta a subliniat că „e prematur să ne pronunțăm” dacă vom vedea un ciclon asemănător celui din Grecia.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.