ANM: Vreme rece si ploioasa in week-end

ANM: Vreme rece si ploioasa in week-end

0 105

Prognoza meteo intocmita de catre Administratia Nationala de Meteorologie (ANM) pentru acest sfarsit de saptamana indica vreme racoroasa, cer noros si favorabil ploii slabe, transmite Agerpres.
Cerul va fi variabil, cu unele innorari in jumatatea estica a tarii, unde local va ploua slab. In zona inalta a Carpatilor Orientali, precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita sau ninsoare, iar temporar vantul va avea intensificari la munte, in Moldova, Baragan, Dobrogea si Transilvania.
Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 10 si 19 grade, iar cele minime intre -1 si 8 grade, usor mai scazute in depresiuni, unde, izolat, vor fi conditii sa se produca bruma indeosebi in regiunile vestice si centrale.

Sambata, vremea se va mentine racoroasa in majoritatea zonelor tarii, cu temperaturi maxime cuprinse intre 11 si 21 de grade, iar cele minime in general, intre 1 si 8 grade. In regiunile estice si sud-estice, cerul va fi mai mult noros, va ploua pe arii relativ extinse, iar in zona montana inalta vor mai fi posibile precipitatii mixte. In restul teritoriului, innorarile vor fi temporare, iar ploile izolate. Temporar, vantul va prezenta intensificari in centru, est si la munte.

Duminica, norii si ploile dau nota zilei in multe zone. Ploua in sud-vest, in nord-est dar si la munte. Izolat precipitatiile sunt chiar insemnate cantitativ, iar la munte, la peste 1800 metri se intorc pe arii restranse lapovita si ninsoarea.
In celelalte regiuni se innoreaza temporar si ploua local. Vantul se intensifica in jumatatea de sud a tarii si la munte. La amiaza maximele se vor incadra intre 10 si 18 grade, ceea ce inseamna o vreme racoroasa pentru inceput de mai.
Saptamana viitoare meteorologii prognozeaza ploi mai ales in est, in sud-est, in centru, dar si la munte. In celelalte regiuni printre nori se strecoara si soarele din cand in cand, iar ploile cad pe arii restranse. Pe crestele inalte ale muntilor mai sunt conditii de ninsoare, iar vantul sufla in rafale. Maximele cresc usor si se incadreaza intre 12 si 20 de grade, dar raman cu pana la 6,7 grade sub mediile climatologice in regiunile din jumatatea estica.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.