Aniversare la Colegiul National dr. Ioan Mesota Brasov

Aniversare la Colegiul National dr. Ioan Mesota Brasov

0 192

Colegiul National „dr. Ioan Mesota” din Brasov se pregateste sa sarbatoreasca, intr-un cadru festiv, 140 de ani de existenta a colegiului.
Mesotistii de pretutindeni si din toate generatiile contemporane se vor reuni in data de 24 octombrie la Brasov, in locul in care au facut primii pasi mai importanti spre carierelor profesionale de azi, multe de succes in tara si in strainatate.
Aruncand o privire peste proiectul programului din ziua aniversarii se pare ca evenimentul va fi unul deosebit. Unul dintre momentele importante pregatite de organizatori va fi marcat prin dezvelirea, la sediul colegiului, a placii comemorative, pe care vor fi mentionate numele directorilor scolii din 1869 pana in prezent.
Prezentarea personalitatilor si a invitatilor la aceasta manifestare, urmata de vizionarea unui film documentar despre istoria actualului colegiu vor avea loc la sala Aula Magna din cadrul Universitatii Transilvania din Brasov.

Ziua va fi incheiata cu „Balul mesotistilor”. Invitatia la seara festivã poate fi procurata in schimbul sumei de 75 de lei, pentru rezervarile fãcute pana in 16 octombrie, dupa care pretul se ridica la 85 de lei de persoana.

Directorul colegiului, prof. Octavian Polexa, a declarat: „Aniversarea a 140 de ani de existenta este un eveniment important pentru noi si ne asteptam la aproape 1.500 de participanti. Din scoala noastra au iesit multi oameni de valoare, cu care societatea noastra se mandreste, iar pe multi dintre ei speram sa-i avem alaturi in 24 octombrie. Din pacate, fondurile de care dispunem in acest moment nu sunt suficiente pentru reusita unui eveniment de amploare, costurile fiind pe masura. Astfel, avem mare nevoie de sprijin financiar, iar pentru acest lucru ne bazam, in primul rand, pe ajutorul celor carora se adreseaza evenimentul, adicã al mesotistilor. Desi am anuntat de ceva vreme intentia noastra, pana la aceasta data putine persoane au raspuns solicitarii noastre”.

Inafara urarilor de rigoare prilejuite de un asemenea eveniment as dori sa precizez, pentru cei mai tineri, ca, de fapt, liceul Mesota a fiintat, la inceputuri, in cladirea de langa complexul Aro Palace, in care astazi se afla Silvicultura. Abia tarziu, in anii ’60, a fost construita actuala cladire, dar asta nu prea conteaza, traditia este mai importanta.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.